Hrvatska
StoryEditor

Prilog E-znanje: Jesu li virtualne učionice predavače lišile spontanosti i zašto su neki profesori digitalniji od drugih

06. Svibanj 2020.
e-znanje zavijuša

Jesu li virtualne učionice predavače lišile spontanosti? Je li trenutna situacija s učenjem na daljinu, koju prakticiraju svi od osnovnoškolaca do studenata, daljinsko učenje ili mučenje? Vjerojatno se odgovor krije u svakom studentu i predavaču osobno. Dok neki uživaju učeći od doma, drugima nedostaje kontakta i socijalizacije. Zbog izvođenja online nastave profesori su sada i scenaristi, montažeri, glumci i redatelji, a te nove uloge uzimaju dosta vremena. Kako se snalaze u ovom džumbusu kojega trenutno nazivamo život saznala je Kata Pranić.

 

U tom džumbusu ipak neki profesori plivaju bolje od drugih, a mogli bismo reći da su i digitalniji od drugih. To ne znači da će ti digitalni profesori uskoro uzeti posao influencerima na društvenim mrežama, no digitalni znalci gotovo misionarski šire svoj edukativni utjecaj i sadržaj, bilo da se radi o matematici, statistici ili izvođenju live pokusa na YouTubeu. S digitalnim profesorima pričao je Jozo Knez.

Velika prednost online nastave, predavanja i webinara je ta što ih se može pogledati i nakon što završe. Skripte i šalabahtere trenutno su zamijenile audiovizualne snimke, a sve od prednostima i nedostacima ovakvog oblika učenja saznala je Nikolina Oršulić.

17. travanj 2024 21:09