Hrvatska
StoryEditor

PRIMACO Transportirat će Pfizerovo cjepivo po cijeloj Europi

21. Studeni 2020.
Petar Šimićfoto Dražen Lapić

Primaco, kompanija specijalizirana za pružanje usluga transporta pod hladnim lancem odnosno za zamrznute proizvode, dugogodišnji partner farmaceutskih kompanija, pa tako i američkog Pfizera, bit će jedan o glavnih distributera cjepiva protiv COVID-19 za europsko tržište.

Potvrdio je to za Lider Petar Šimić, predsjednik Uprave Primaca, dodavši da je to jedan od glavnih razloga zašto kompanija ulazi u investicijski ciklus i nabavlja 35 novih vozila kako bi unaprijedila svoj voznih park za tako važan zadatak. Pfizer i njemačka biotehnološka kompanija BioNTech prošlog su tjedna priopćili da je njihovo cjepivo protiv COVID-19 učinkovito 90 posto, a dok se čeka kraj treće faze kliničkih ispitivanja, kao i reakcija farmaceutskih regulatora, jedino je otvoreno pitanje na kojoj temperaturi će se cjepivo morati održavati i prevoziti.

Bude li moralo biti na temperaturi -70 stupnjeva, logistički će zadatak Primaca biti otežani, ali kompanija je, naglasio je Šimić, spremna na sve izazove koji su i pred njima i pred njihovim dugogodišnjim partnerima.

– Primaco će distribuirati cjepivo za područje jugoistočne Europe – istaknuo je Šimić.

18. travanj 2024 00:58