Hrvatska
StoryEditor

Primjer dobre prakse – Mali Vrt popustom za kupce potiče smanjenje korištenja plastike

11. Rujan 2019.
foto Getty Images/istockphoto

Obiteljski biznis Mali Vrt koji obuhvaća voćarnu/povrćarnu i kuhinju za pripremu i dostavu zdravih obroka svim kupcima koji u kupovinu donesu svoju platnenu vrećicu daruje pet posto popusta na ukupan iznos računa. Praksa je to koja je započela prije gotovo godinu dana, a sve zbog ljubavi prema Majci prirodi.

- Svjesni smo štete koju plastika čini, pa smo htjeli biti taj mali kotačić promjene i potaknuti ljude da nose svoje platnene vrećice, rekao je David Dravinec, vlasnik Malog Vrta.

Ova inicijativa urodila je plodom. Naime, osim kupaca koji po prvi put uđu u Mali Vrt i još ne znaju za popust, njih oko 80 posto donosi svoju vrećicu, što je gotovo dvostruko više nego prije.

- Trudimo se što više poticati na smanjenje plastične ambalaže, tako da u dućanu koristimo isključivo papirnate vrećice i kraft ambalažu za jela. Osim toga, imamo dosta artikala i u rinfuznoj prodaji, poput brašna, čajeva, soli, mahunarki i žitarica, može se doći i s vlastitom ambalažom koju punimo.

Zbog tog popusta Mali Vrt nije na gubitku, dapače, promet se stalno pojačava, a tih se pet posto iz marže kompenzira, kaže nam David, na dobrobit kupaca i našeg planeta.

22. travanj 2024 15:05