Hrvatska
StoryEditor

Procall: Zakoračili su i na tržište najveće gospodarske sile

17. Lipanj 2020.
Alija Velagić

Prva pomisao na Bosnu i Hercegovinu iz udobnosti nekog ureda u Hrvatskoj jamačno nije uspješna poduzetnička priča koja se proširila preko Sarajeva, Zagreba, Dubrovnika, sve do SAD-a. No, takvu je priču ispričao upravo sarajevski Socail Net, telekomunikacijska tvrtka čiji je vlasnik Zejd Bilalović. U suradnji sa partnerom Alijom Velagićem, uhodan call centar biznis pokrenuli su i u Zagrebu. Zagrebačka podružnica Social Net-a je Procall koji je osnovan 2016. godine i od prvog dana uspješno djeluje na tržištima njemačkog govornog područja.

- Obje kompanije imaju zajednički kapacitet od preko 200 djelatnika te kvalitetno apliciraju na stranim tržištima. Od samog osnutka vodili smo se logikom da je jak partner dobar partner, stoga smo neumorno radili na podizanju kvalitete i profesionalnosti, što je rezultiralo klubom renomiranih partnera u Njemačkoj, kao što su: RWE Group, Vodaphone, O2 & OHG, SAP, Normfest i drugi - kazao je Velagić i dodao da je za njih svaki je klijent jednako vrijedan i svakom se projektu maksimalno posvećuju.

I u izvanrednim uvjetima korona pandemije uspjeli su, napominje Bilalović, zadržati stabilnost tvrtke i u prilagođenom radu osigurati kontinuitet. Početkom godine, u suradnji s jedom od najvećih američkih tvrtki za logistiku zakoračili su i na tržište najveće gospodarske sile.

- Veliku priliku vidimo upravo u daljnjem širenju poslovanja na tržištima engleskog govornog područja. U tom smjeru smo već zaposlili 25 djelatnika u Sarajevu, a u cilju nam je do kraja godine s tim projektom krenuti i u Zagreb gdje ćemo također zapošljavati nove ljude, njih desetak, kako bi odgovorili na nove poslovne izazove - kazao je Bilalović.

Budući da uspjeh u call biznisu izravno ovisi o kvaliteti djelatnika koji ga obavljaju, dečki se trude okupiti team pozitivnih, kreativnih i odgovornih pojedinaca koji će svojim profesionalnim i osobnim kvalitetama doprinijeti ostvarenju zajedničkog cilja. Sam posao je dinamičan i kreativan te pruža brojne mogućnosti za razvoj i napredovanje.

- Svaki trud zaposlenika prepoznajemo i nagrađujemo, pa mjesečna primanja, uz osnovnu plaću, stimulativnim dijelom može doseći i preko 9000 kuna - zaključio je Velagić.

25. travanj 2024 02:08