Hrvatska
StoryEditor

Projekti obnovljivih izvora energije mogu se platiti kriptovalutama

27. Ožujak 2021.
kriptovalute i OIE

Zagrebačka tvrtka Vivo Somnia, koja se bavi savjetovanjem, razvojem i upravljanjem projektima obnovljivih izvora energije, uvela je mogućnost plaćanja kriptovalutama. Nova usluga uvedena je u suradnji s Electrocoinom, tvrtkom koja se bavi posredovanjem u trgovanju kriptovalutama i procesiranjem kriptouplata s pomoću svoga rješenja PayCek.

Usluge Vivo Somnije, na čijem je čelu Edo Jerkić, uključuju projektiranje i ugradnju krovnih fotonaponskih sustava, dizalica topline, EV punjača i rješenja za pohranu energije.

Podsjetimo, sve više proizvoda i usluga u svijetu, ali i u Hrvatskoj, može se platiti kriptovalutama. Tako se možete pretplatiti na Lider kriptovalutama putem već spomenute Electrocoinove platforme PayCek. 

Nadalje, MasterCard je najavio planove za podršku kriptovaluta u 2021. godine, stvarajući mogućnost za gotovo milijardu korisnika da plaćaju kriptovalutama na više od 30 milijuna prodajnih mjesta. 

Krajem prošle godine tvrtka Karić automobili, ovlašteni prodavatelj i serviser automobila Fiat, Alfa Romeo i Ford, prva je u Hrvatskoj prodala automobil za neku kriptovalutu. Radilo se o bitcoinu, a automobil, Ford Focus je plaćen nešto manje od jednog bitcoina.

Početkom veljače tvrtka Electrocoin je na benzinskim postajama Tifona pomoću svoje PayCek platforme također uvela plaćanje kriptovalutama. Osim goriva, kriptovalutama je moguće plaćati i sve druge proizvode, a valute koje prihvaćaju su bitcoin (BTC), ether (ETH), stellar (XLM), ripple (XRP) i EOS.

Nakon autosalona, benzinskih postaja na red je došao i nekretinski biznis, pa je boutique agencija San Patrik Nekretnine iz Zagreba u suradnji s platformom GoCrypto ponudila svojim klijentima mogućnost plaćanja u kriptovalutama. Podržane su sljedeće kriptovalute: bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), ether (ETH), GoC token, Litecoin (LTC), Tezos (XTZ) i Viberate (VIB).

24. travanj 2024 10:42