Hrvatska
StoryEditor

Proradila Tomaševićeva metla: Nova Uprava Zagrebačkog holdinga smijenila svih 25 voditelja podružnica

15. Studeni 2021.
Ivan Novaković, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdingafoto Grad Zagreb

Nova Uprava Zagrebačkog holdinga na čelu s Ivanom Novakovićem odradila je prošlog tjedna prvi veliki paket kadrovskih promjena u tvrtkama kćerima i podružnicama. Tako je Jeronim Tomas, koji je prethodno bio na mjestu direktora Riznice FORTENOVA GRUPE, a prije toga i direktor riznice DUKAT-LACTALISA, postao novi direktor GRADSKE PLINARE ZAGREB – OPSKRBE umjesto Ivone Ilijaš.

Na mjesto šefa VODOOPSKRBE I ODVODNJE imenovan je Davor Poljak koji mijenja Marina Galijota. Poljak je u VODOOPSKRBI I ODVODNJI već obavljao dužnost direktora, od 2010. do 2013. godine, a od početka 2014. bio je zaposlen na mjestu voditelja projekata te je godinama bio direktor i direktor proizvodnje u KONČAR ELEKTRIČNIM LOKOMOTIVAMA, navode iz HOLDINGA.

Dosadašnji vršitelj dužnosti šefa GSKG-a Marko Šarić sad je direktor s punim mandatom, dok je Davor Vić novi voditelj podružnice ČISTOĆA umjesto Jure Leke.

Iz HOLDINGA su naveli da su za građane ovo četiri ključna poduzeća i podružnice i da će članovi Uprave HOLDINGA, Matija Subašić Maras i Boris Sesar, preuzeti privremeno upravljanje u šest drugih podružnica. Subašić Maras vodit će GRADSKA GROBLJA  umjesto Patrika Šegote, AUTOBUSNI KOLODVOR umjesto Luke Grabušića i ZRINJEVAC umjesto Igora Toljana. Dok Boris Sesar preuzima podružnice VLADIMIR NAZOR umjesto Tomislava Družaka, ARENU ZAGREB umjesto Sretana Šarića i ZAGREBAČKI DIGITALNI GRAD umjesto Gordane Pokrajčić. Sesar će također preuzeti upravljanje dosadašnjom tvrtkom AGM, koja je izbrisana iz Sudskog registra i pretvorena u podružnicu, a do brisanja ju je zadnji mjesec i pol vodio donedavni kratkotrajni predsjednik Uprave HOLDINGA Nikola Vuković.

Također, HOLDING je za četiri podružnice na mjesta vršitelja dužnosti imenovao postojeće zaposlenike koji će ih voditi do okončanja javnih natječaja. Tako je za v.d.-a u ZAGREBAČKIM CESTAMA imenovan Davor Merkaš umjesto Dragana Perića, u ROBNIM TERMINALIMA ZAGREB Ivica Tokmadžić umjesto Krunoslava Gašparića, TRŽNICE ZAGREB vodit će Božena Cvitanović umjesto Stanka Gačića, a Krešimir Milinović će umjesto Ane Preost privremeno voditi ZAGREBPARKING. Također, za v.d.-a direktora GRADSKE PLINARE ZAGREB IMENOVAN je Miroslav Živko umjesto Tomislava Mazala.

Iz Sudskog registra također su izbrisane tri podružnice, pa su bez pozicija ostale voditeljica podružnice ZGOS Anita Udovičić, Marija Zaharija koja je vodila podružnicu UPRAVLJANJE PROJEKTIMA i Zdravka Ramljak iz UPRAVLJANJA NEKRETNINAMA.

Promjene su se dogodile i u ZAGREBAČKOM ELEKTRIČNOM TRAMVAJU. Marko Slavulj postao je novi predsjednik njezina NO-a umjesto Ane Matijević, Sanja Stojić je postala zamjenica predsjednika NO-a umjesto Marka Šabalja, a u NO je ušao i Marko Borsky umjesto Krešimira Kartela.

17. travanj 2024 20:15