24. listopad 2020.

PROSPERUS GROWTH - Cilj je prikupiti najmanje 50 milijuna eura

Tomislav Tičić    foto Ratko Mavar

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) donijelo je rješenje kojim se Prosperus-Investu, društvu za upravljanje fondovima, izdaje odobrenje za osnivanje i upravljanje fondom Prosperus Growth, alternativnom investicijskom fondu rizičnoga kapitala s privatnom ponudom.

– Predstoji nam završetak razgovora s investitorima koji su iskazali interes za sudjelovanje u fondu, prikupljanje obvezujućih ponuda i početak rada. Europski investicijski fond EIF, u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR) odobrio je 25 milijuna eura za osnivanje fonda, a cilj nam je prikupiti najmanje 50 milijuna eura – rekao je za Lider Tomislav Tičić, član Uprave Prosperus-Investa, i dodao da će fond funkcionirati kao standardni private equity, ulagati u male i srednje poduzetnike, a najmanje 75 posto sredstava bit će uloženo u poduzetnike u Hrvatskoj.

Svaki će se projekt pojedinačno razmatrati, a osim financijske podrške društvima fond će pružati i sve druge oblike podrške menadžmentu. Kategorije ulaganja uključivat će dokapitalizaciju ili kupnju postojećih trgovačkih društava kojima je potreban kapital za dodatni razvoj ili akvizicije, pojasnio je Tičić.