Hrvatska
StoryEditor

Provode li Turci dubinsko snimanje Agroduhana?

11. Listopad 2021.
Virginischer Tabak - cultivated Tobacco 01foto Getty Images/hemera

Nad slatinskim Agroduhanom, koji je početkom listopada poslao poziv za dokapitalizaciju u vrijednosti minimalno 20 milijuna kuna, jedna turska tvrtka, kako neslužbeno saznajemo, provest će dubinsko snimanje. Tu informaciju nije nam želio potvrditi predsjednik Uprave Agroduhana Tomislav Tomić koji je jedino rekao da je 'hrvatska revizorska kuća u ime svoga klijenta uplatila jamčevinu za due diligence'.

- Za sada je samo jedna tvrtka uplatila jamčevinu, no u pregovorima smo s još nekoliko domaćih tvrtki. Poziv za dokapitalizaciju traje do 3. studenog, nakon čega ćemo moći nešto više reći o tome tko je sve zainteresiran - kaže Tomić.
 
Vlasnik Agroduhana je, veli Tomić, država s udjelom od 96 posto (na stranicama CERP-a stoji da je njegov portfelj u Agroduhanu 89,77 posto), a temeljni mu je kapital 21 milijun kuna. Tomić očekuje da zainteresirana kompanija ponudi dokapitalizaciju u visini kojom će ostvariti najmanje 51 posto udjela.
 
Inače, ovo je četvrti poziv na dokapitalizaciju slatinske tvrtke koja je u predstečajnom postupku te koja ima stotinjak kooperanata i za koji Tomić vjeruje da će ovaj put uspjeti. Razlog zašto su prethodna tri propala je taj što je tvrtka vodila nekoliko sudskih sporova milijunskih vrijednosti, no oni su svi završeni u korist Agroduhana.
Ni u Centru za restrukturiranje i prodaju nisu ništa htjeli komentirati u ovoj fazi postupka dokapitalizacije.
 
19. travanj 2024 03:44