Hrvatska
StoryEditor

Prvi objavljujemo poduzetničke ideje sedam hrvatskih finalista izbora najboljih u regiji

31. Kolovoz 2021.
gaming projekt

Kroz prekogranični projekt CROWN prije više od 9 mjeseci tri stotine mladih iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine imalo je priliku testirati svoje poduzetničke potencijale kroz inovativne testove kognitivne snalažljivosti i kreativnosti te osobnosti i kognitivne sposobnosti. Najboljih 25 iz svake od uključenih država izabrano je za sudjelovanje u intenzivnom programu za razvoj poslovnih ideja. Program, koji je započeo u ožujku zajedničkom konferencijom i radionicama lagano se bliži svom kraju i najvažnijem trenutku – izboru najboljih ideja, navodi se u priopćenju. 

Navedeni cjelodnevni događaj na kojem će po tri najbolje ideje iz svake uključene države dobiti vrijednu nagradu – pripremu, realizaciju i promociju crowfunding kampanja održava se u srijedu 1. rujna, s početkom u 14 sati, u vanjskom prostoru Hotela Dvorac Jurjevec u blizini Siska.

Objavljujemo sve poduzetničke ideje hrvatskih kandidata.

  1. Anto Tomić iz Zagreba osmislio je modularne maskice za mobitele koje bi omogućile promjenu funkcionalnosti ili izmjenu sadržaja na maskici bez kupnje druge maskice. Jednostavnom izmjenom umetka univerzalnog za sve modele mobitela korisnici bi mogli mjenjati sadržaje svakodnevno.
  2. Stefan Vedrina iz Siska osmislio je Learny - platformu za djecu predškolske i rane školske dobi. Znajući da su djeca često u blizini smart uređaja, ova platforma nudila bi ima edukativni sadržaj uz zabavu.
  3. Robert Šakić iz Hrvatske Dubice želi olakšati pronalazak zdrave hrane u svojoj blizini, s tim ciljem osmislio je web sučelje i nazvao ga LocalFood.
  4. Ideja Josipe Bencek iz Kutine bavi se gluhim osobama, kao i osobama s oštećenim sluhom. Kako bi im život bio olakšan, osmislila je Eye hearing – “pametne naočale” koje ispisuju tekst u obliku titlova koji im se govori, a koji ne čuju
  5. Luka Soldo iz Draža zna kako se odviknuti od nikotinske ovisnosti. Naime, uz njegov proizvod nazvan Herbie – biljnu mješavinu koja ne sadrže nikotin i koja djeluje opuštajuće, korisnik bi se trebao odviknuti od nikotina štetnog po zdravlje.
  6. Elena Vučinovec iz Kutine dizajnirala je DAS HAUS - mobilne kućice multifunkcionalne arhitekture čija osnova objekata funkcionira kao samoodrživa cjelina, dok je namještaj također multifunkcionalan
  7. Darko Grundler iz Osijeka Darkova ideja je Vijuga – najbolje mjesto za umjetnost koja predstavja jedinstveno mjesto na web-u koja umjetnicima omogućuje da pokažu svoje najbolje radove, a ljubiteljima umjetnosti da radove kupe i uživaju u njima.

Finale odabira dolazi nakon niza edukacija iz područja poduzetništva, financija, marketinga, intelektualnog vlasništva, razvoja poslovnih modela, usluga i proizvoda te tradicionalnih i alternativnih izvora financiranja, a kandidati iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine ljeto su proveli radeći s iskusnim regionalnim mentorima na savladavanju izazova s kojima su se suočili tijekom razvoja poslovnih ideja.

Prema riječima Nikoline Radić iz RA SIMORA, cjelokupan program moći će se pratiti uživo, a kandidate će svojim govorima inspirirati i nekoliko renomiranih hrvatskih motivacijskih govornika. Nakon što stručni žiri odabere, proglasi i okruni pobjednike, gledatelje će nastupom nasmijati komičar Vlatko Štampar.

14. travanj 2024 14:46