Hrvatska
StoryEditor

RADNIK - Križevačka tvrtka dobila posao vrijedan 272 milijuna kuna

05. Siječanj 2020.
MIRKO HABIJANEC, predsjednik uprave tvrtke Radnikfoto Dražen Lapić
Piše:
piše Edis Felić
[email protected]

Križevački Radnik dobio je posao izgradnje nove bjelovarske Opće bolnice, a investicija je vrijedna 272 milijuna kuna. Gradnja bi trebala početi vrlo brzo, sredinom siječnja, a završetak je planiran u ljeto sljedeće godine.

Ugovor su dan nakon božićnih blagdana potpisali ravnatelj Opće bolnice Bjelovar Ali Allouch i predsjednik Uprave Radnika Mirko Habijanec uz nazočnost bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa. Trenutačno je to najveća investicija u zdravstvu u Hrvatskoj, a Habijanec, objašnjavajući nam o kolikom je poslu riječ, naveo je da će biti iskorišteno 60 tisuća četvornih metara oplate, 16 tisuća kubičnih metara betona i 1800 tona armature. Bolnica će imati 19 tisuća četvornih metara.

– Ovo nam je najvažniji projekt u idućem razdoblju. Veoma smo zadovoljni što smo pobijedili na natječaju u konkurenciji s još tri tvrtke, pogotovo jer se potpisivanje ugovora poklopilo s tradicionalnom proslavom dana našeg poduzeća, na kojoj se okupilo oko 300 ljudi – kaže Habijanec.

Dodaje da će sam Radnik prošlu godinu završiti s 500 milijuna kuna prihoda (u 2018. imali su 465 milijuna kuna) i 30 milijuna kuna dobiti, a zajedno s povezanim tvrtkama taj će prihod iznositi 600 milijuna kuna.

18. travanj 2024 04:49