Hrvatska
StoryEditor

Rasco proširio proizvodni pogon u Kalinovcu

28. Siječanj 2021.
Ivan Franičević, predsjednik Uprave RASCO-a
Proizvođač opreme za održavanje komunalne infrastrukture Rasco, u svom pogonu u Kalinovcu krajem prošle godine završio je izgradnju dvije nove zgrade, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke navodeći da je ukupna vrijednost projekta 46,3 milijuna kuna.

Radi se o hali u koju je smješten dio proizvodnje i zgradi uprave čime je kompanija završila najveći investicijski ciklus u svojoj povijesti.

- Ukupna vrijednost projekta koji je trajao tri godine i uključivao izgradnju još jedne hale otvorene početkom 2019. godine, je 46,3 milijuna kuna, od čega je 14,9 milijuna predviđeno za sufinanciranje kroz Europski fond za regionalni razvoj - navodi se u priopćenju.

image
Rasco - novi pogon
foto

Prenosi se i izjava predsjednika uprave Ivana Franičevića koji je istaknuo kako 'zadržavanje konkurentnosti na globalnom tržištu zahtijeva stalna ulaganja u znanje, ljude i proizvodne kapacitete'.

- Povećanjem proizvodnog prostora tvrtke za 60 posto, nabavom najmodernijih strojeva za CNC obradu metala, robotsko zavarivanje i površinsku zaštitu te edukacijom postojećih i novih zaposlenika za korištenje novouvedenih tehnologija, tvrtka je u potpunosti spremna za izazove koje pred nju stavljaju kupci, globalni konkurenti i tržišta na kojima posluje - kazao je Franičević.

Rekao je i kako ga posebno veseli što su unatoč svim lanjskim izazovima, investicijski ciklus uspjeli završiti u godini u kojoj je tvrtka obilježila 30. godina poslovanja.

image
Rasco - novi pogon
foto

Novi pogoni ukupne unutarnje površine od 5.000 četvornih metara, te vanjskih 17.500 četvornih metara, omogućuju kvalitetniju pripremu proizvodnje, skladištenje repromaterijala te optimizaciju proizvodnog procesa izrade komponenti za proizvode koji se koriste za održavanje prometnica u preko 40 zemalja na pet kontinenata, navodi se u priopćenju.

image
Rasco - novi pogon
foto

Iz tvrtke podsjećaju da su 2019. predstavili prvu hrvatsku cestovnu čistilicu Lynx i trenutno rade na prototipu električne verzije i testne serije vozila.

Prema ranije objavljenim podacima, Rasco grupa je 2019. završio sa 170,8 milijuna kuna konsolidiranih prihoda, ili 13 posto višim nego u 2018., pri čemu 85 posto prihoda dolazi od izvoza na oko 40 tržišta u svijetu.

Rasco je privatna obiteljska tvrtka iz mjesta Kalinovac, između Koprivnice i Virovitice, koja je krenula s radom u garaži kao obrt vezan za poljoprivrednu mehanizaciju, nakon čega se postupno razvijala i širila da bi danas poslovala i svoje proizvode za održavanje komunalne i prometne infrastrukture (ralice i vozila za čišćenje ulica, kamione i druge) izvozila na 40 tržišta u svijetu. Ima više od 400 zaposlenih i 80 posto prihoda ostvaruje iz izvoza.

image
Rasco - novi pogon
foto
19. travanj 2024 03:39