Hrvatska
StoryEditor

Razvojna agencija SIMORA nagrađena za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva

23. Lipanj 2021.

Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA dobila je GLOBALLOCAL AWARDS nagradu za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u ovom dijelu Europe u 2020. godini. Prema odluci neovisnog Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada i priznanja Međunarodnog ekonomskog foruma Perspektive, a uz potporu Svjetskog kongresa poduzetnika. nagrada GLOBALLOCAL AWARDS dodjeljuje se za područje srednje i jugoistočne Europe.

- Ovo nam je već druga nagrada u prvih šest mjeseci ove godine i izuzetno smo ponosni što smo odabrani. Naši projekti moraju rezultirati novim radnim mjestima i u konačnici utjecati na razvoj poduzetništva. Otvorili smo županijski poduzetnički inkubator PISMO specijaliziran za gaming industriju u kojemu je nakon dosadašnjih edukacija otvoreno više od 50 startup-ova. Kroz projekt POKRENI-RAZVIJ-RASTI educiramo i informiramo poduzetnike. Brojni naši projekti vezani uz ruralni razvoj također su poduzetnički jer nositelji OPG-ova zapošljavaju sebe i druge. Tu su i ulaganja u poduzetničke zone diljem Sisačko-moslavačke županije, ali i projekti koji su inicijative privatnog sektora. Ova nagrada pokazuje da dobro radimo i da nas prepoznaju na europskoj razini - rekao je Mario Čelan, direktor razvojne agencije SIMORA-e.

Za nagradu je predloženo više od 200 kandidata iz 10 zemalja, dok su konačnu odluku donijeli stručnjaci za ekonomiju, marketing, menadžment, financije i poduzetništvo. Nagradu Globallocal do sada je primilo nekoliko organizacija, općina i gradova iz Hrvatske.

23. travanj 2024 13:23