Hrvatska
StoryEditor

Reagiranje: Brend Croata normalno posluje kroz sljednike Potomca Kaptol grupu i Outlet

24. Svibanj 2021.
Marijan Bušić

U tekstu Izbrisani Potomac Marijana Bušića i Zadarkomerc Ante Jurjevića potkrale su nam se neke nepreciznosti, koje mijenjaju kontekst, na što su reagirali iz Potomca, odnosno njegovih sljednika:

Tvrtka Potomac nikad nije bila ni blokirana ni u stečaju, već se radilo o restrukturiranju kroz predstečajni postupak. 'Biznis sa dudovim svilcima' se nikad nije odvijao kroz tvrtke Laminac i Svilanu već se vodio kroz Potomac i nastavlja funkcinirati pravnim sljedništvom kroz novoosnovane firme

Tvrtka Potomac d.o.o. nije bila ni blokirana ni u stečaju nego se razdvojila (eng. De-merger) na dvije tvrtke pravne sljednike - Kaptol grupu i Outlet  - sa svim zaposlenicima, poslovanjem koje najnormalnije funkcionira, te pravima i obavezama koje je tvrtka Potomac d.o.o. imala. Radi se o standardnom korporativnom postupku koji se često provodi u poslovnom svijetu samo se taj postupak iz nekog razloga ovdje navodi u negativnom kontekstu. Završne obaveze iz predstečajne nagodbe postoje i dalje i samo se prenose na nove tvrtke kao i ostalom sve obaveze.

Faktografski je točno da su najveći vjerovnici Potomca bili 'iznutra', ali je kontekst pogrešan jer su sve te osobe bili jamci platci, a i dio ljudi nikad nije ni bio u vlasničkoj strukturi. Isto tako, obveze iz predstečaja do sada su uredno isplaćivane.

Stoga nije točan naslov prema kojem je Potomac izbrisan, točnije bi bilo da je razdvojen, i dalje živi kroz novoosnovane tvrtke, a brend Croata ne samo da je preživio, nego nije ni bio u životnoj ugrozi, stoji u reagiranju.

Ispričavamo se zbog nepreciznosti.

19. travanj 2024 14:02