Hrvatska
StoryEditor

ReversingLabs dio investicije od 56 milijuna dolara ulaže u razvoj ureda u Zagrebu

09. Kolovoz 2021.
Reversing Labs

Investiciju od 56 milijuna dolara dobila je IT tvrtka ReversingLabs koja razvija sigurnosna rješenja za najveće svjetske tvrtke s fokusom na tehnološki i financijski sektor, a investitor je Crosspoint Capital Partners, kompanija koja ulaže u cyber sigurnost, privatnost i softversku infrastrukturu.

U ReversingLabsu kažu kako će im ova investicija omogućiti dublji fokus na osiguranje svjetskog software supply chaina (softverski opskrbni lanac) za organizacije koje moraju znati na koji je način njihov softver ili softver njihovih dobavljača sagrađen.

Sjedište ReversingLabsa je u Americi, jedan od suosnivača je Mario Vuksan, koji je CEO tvrtke, a ove je godine zauzeo prvo mjesto među deset najboljih svjetskih stručnjaka za cyber sigurnost. ReversingLabs ima urede u Americi, Ujedinjenom Kraljevstvu, Švicarskoj i u Hrvatskoj.

Razvojni ured te tvrtke je u Zagrebu i u njemu trenutačno radi oko 150 zaposlenih i suradnika. Investicija je namijenjena globalnom razvoju tvrke, ali dio novca bit će uložen i u ured u Zagrebu.

Na pitanje o prihodu, iz ReversingLabsa ne daju odgovor jer kao privatna tvrtka ne objavljuju prihode na globalnoj razini, ali ističu da im je rast u posljednjih nekoliko godina bio sukladan rastu sličnih tehnoloških tvrtki. No prema dostupnim podacima o prihodu ReversingLabsa u Hrvatskoj, ta je tvrtka prošle godine ostvarila više od 61 milijun kuna i poslovala je s dobiti.

ReversingLabs je nedavno proglašen jednim od Top 10 Black Unicorns 2021, a nagrada se dodjeljuje tvrtkama za cyber sigurnost s potencijalnom tržišnom vrijednošću većom od milijardu dolara.

20. travanj 2024 10:47