Hrvatska
StoryEditor

Rimac doveo pojačanje: Nakon Aston Martina i Tesle Chris Porrit pridružio se timu Rimac Automobila

23. Srpanj 2020.
Rimac Automobili

Bivši glavni inženjer Aston Martina, potpredsjednik tehničkog inženjeringa u Tesli i voditelj posebnih projekata u Appleu, Chris Porrit postao je šef tehničkog odjela Rimac Automobila. Porrit će usko surađivati s Matom Rimcem s fokusom na buduće Rimčeve projekte.

U karijeri duljoj od tri desetljeća, Porrit je nadgledao razvoj niza električnih vozila. Njegovo veliko iskustvo razvoja superautomobila u Aston Martinu, inženjering električnih vozila u Tesli te entuzijazam prema trkačim automobilima čine ga savršenim dodatkom timu Rimac Automobila.

- Posao smo započeli u zemlji koja nije poznata po razvoju automobila. Na principu pokušaja i pogrešaka naučili smo mnogo i bilo je jako teško privući ljude iz drugih zemalja, a to je sve taj proces učinilo izazovnim, ali uzbudljivim. Ne mogu ni zamisliti gdje bismo danas bili da smo Chrisa imali od početka. Dijelimo isto razmišljanje - želimo razvijati automobile koji podižu ljestvicu, zabavni su i kvalitetni. Jedva čekam da vidimo što ćemo zajedno stvoriti - izjavio je Mate Rimac. 

- Prilika da se pridružite timu Rimac Automobila san je svakog inženjera. S obzirom da je gotovo svaka ključna komponenta dizajnirana i izrađena u Rimcu, ovo nam daje slobodu da stvorimo nešto što još nije nikada napravljeno u svijetu superautomobila. Rimac je savršeno mjesto za iskoristiti moje kombinirano iskustvo u inženjeringu superautomobila. Ono što je tim već postigao razvojem C_Twoa je fenomenalno i veselim se što ću voditi inženjerski razvoj budućih proizvoda Rimac Automobila - rekao je Chris Porrit. 

24. travanj 2024 12:53