Hrvatska
StoryEditor

Rimac otvara R&D centar u Velikoj Britaniji

23. Ožujak 2021.
Rimac Automobili
Iako će nam Hrvatska uvijek biti dom, odlučili smo iskoristiti priliku i okupiti mali tim u Velikoj Britaniji, gdje automobilska industrija ima dugu povijest i visoku razinu stručnosti, rekao je Mate Rimac

Rimac Automobili otvaraju istraživačko-razvojni odjel u Velikoj Britaniji koji će blisko surađivati s britanskom auto industrijom i sa sjedištem tvrtke u Hrvatskoj. Novi razvojni odjel, smješten u  Warwick Enterprise Parku, pored Birminghama na pola puta između Manchestera i Londona, do kraja ove godine zaposlit će 30 ljudi.

Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila izjavio je da ovo ne mijenja ništa u daljnjem razvoju kompanije u Hrvatskoj.  - Iako će nam Hrvatska uvijek biti dom, odlučili smo iskoristiti priliku i okupiti mali tim u Velikoj Britaniji, gdje automobilska industrija ima dugu povijest i visoku razinu stručnosti. Iako započinjemo s malim uredom, mogli bismo se značajno proširiti u godinama koje dolaze, radeći na budućim projektima te usko surađujući s našim timom inženjera, dizajnera i tehničara iz Hrvatske - rekao je Rimac, podsjetivši da trenutačno zapošljavaju gotovo tisuću ljudi i da se stalno šire. Za Veliku Britaniju Rimac se odlučio jer smatra da su britanski inženjeri prvoklasni u novim tehnologijama elektrifikacije vozila i buduće mobilnosti.

Otvorenje novog razvojnog centra najavljeno je prilikom gostovanja Grega Handsa, ministra za trgovinsku politiku Velike Britanije u sjedištu Rimac Automobila u Svetoj Nedelji,  u sklopu njegovog radnog posjeta Hrvatskoj i Sloveniji.

Inače, Rimac Automobili već imaju bliske veze s Velikom Britanijom, a H.R. Owen grupa je dio globalne mreže partnera. Također,  već su isporučili tehnologiju za brojne britanske automobilske marke kao što su Aston Martin i Jaguar Land Rover. Osim u Britaniju, Rimac je dobavljač mnogim najvećim svjetskim proizvođačima automobila iz drugih država kao što su Hyundai i Porsche, ujedno i suvlasnici Rimac automobila, Pininfarinu, Koenigsegg i druge.

Rimac Automobili će uskoro predstaviti njihov super sportski električni automobil C_Two, u svom konačnom obliku. C_Two će uskoro ući u serijsku proizvodnju, ograničenu na 150 jedinica. Rimac C_Two imat će, ističu u kompaniji, nevjerojatne performanse:  najveću brzinu od 412 km/h, ubrzanje do 100 km/h za manje od dvije sekunde, do 161km/h za 4.3 sekunde.

18. travanj 2024 05:34