Hrvatska
StoryEditor

Roglić: Pucar je najbolje rješenje za HUP, za nekoliko mjeseci i ja se povlačim

27. Kolovoz 2020.
Branko Roglićfoto Ratko Mavar

Izbor novog predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca Marina Pucara komentirao je za Lider predsjednik Nadzornog odbora te udruge Branko Roglić koji smatra da je to najbolje rješenje za HUP.

- Bila je demokratska rasprava, atmosfera je bila dobra i smatram da smo izabrali najboljeg, uz svo poštovanje prema drugoj dvojici kandidata. Pucar se pokazao kao vrlo sposoban menadžer, sjajno radi posao u Podravki i vjerujem da će u slijedećem razdoblju unaprijediti rad HUP-a – rekao je Roglić.

Rogliću uskoro ističe mandat predsjednika Nadzornog odbora i kaže da se neće više kandidirati. Time će se povući i posljednji osnivač HUP-a, no kako je rekao, ostat će član Savjeta HUP-a.

Inače, izbor predsjednika bio je dosta neizvjestan. Naime, kao što je poznato, predsjednika biraju 62 člana Vijeća HUP-a, a kako doznajemo, u prvom krugu Pucar je dobio 31 glas, predsjednik Uprave Plive Mihael Furjan dobio je 22 glasa, a suvlasnik i predsjednik Uprave tvrtke Prima namještaj Renato Radić dobio je devet glasova, što znači da je Pucaru u drugom krugu trebao samo jedan glas više da postane predsjednik.

Ipak, dobio je dva glasa više, ukupno 33, a Furjan 29 glasova. De facto je Pucar pobijedio s ta dva glasa razlike koja su bila odlučujuća jer da ih nije dobio, rezultat bi bio izjednačen. Zanimljivo je da je 'remi' više odgovarao Furjanu jer bi se u tom slučaju gledalo koja tvrtka je duže u članstvu HUP-a, a Pliva je godinu dana duže u članstvu od Podravke, što znači da bi Furjan bio predsjednik.

23. travanj 2024 21:41