Hrvatska
StoryEditor

Saznajte više o uspješnim poslovnim rješenjima na digitalnom eventu ‘Power of Data Spring 2020‘

27. Svibanj 2020.
Power of Data Spring 2020

U petak, 29. svibnja, putem platforme Zoom, održat će se digitalni event pod nazivom 'Power of Data Spring 2020' u organizaciji tvrtke Megatrend poslovna rješenja. Glavni cilj konferencije je postojećim i potencijalnim klijentima pružiti više informacija o uspješnim poslovnim rješenjima koja donose poboljšanje poslovnih rezultata u svakoj industriji.

Kao što tehnologija mijenja način života, tako mijenja i poslovne rezultate primjenom novih poslovnih i tehnoloških rješenja. Svjesni te činjenice, Megatrend već više od 30 godina ulaže u razvoj rješenja temeljenih na najnovijim tehnologijama.

Svoja iskustva i znanja iz dugogodišnjeg rada, na konferenciji će nesebično sa sudionicima podijeliti Domagoj Marić (Data scientist), Jelena Trbojević (Business intelligence consultant ) i Mario Jurić (Team leader of AI and DS department). Osim navedenih stručnjaka kao predavači će prisustvovati i gospođa Mirjana Grubišić te gospodin Vlatko Krišto, predstavljajući najnoviji zajednički projekt tvrtki Kraš i Megatrend poslovna rješenja. Zadnje dvije prezentacije pripremili su kolege iz tvrtki IBM i Sqream, Megatrendovih poslovnih partnera.

Na ovoj konferenciji Megatrend prezentira uspješne projekte primjene specifičnih tehnoloških i poslovnih znanja i kompetencija te će svi zainteresirani imati priliku čuti više o sljedećim temama:

  • AI u akciji - Vizualno prepoznavanje i obrada rukom pisanog teksta (Domagoj Marić) - korištenje nekoliko AI alata u izradi kompleksnog rješenja koje prepoznaje rukom pisani tekst, identificira na kojem je jeziku pisan, konvertira tekst u engleski jezik te korisniku daje informaciju o bazičnim osjećajima u tekstu (sentiment analysis)
  • Revenue Management - Upravljanje prihodima u turizmu i BI izazovi (Jelena Trbojević) - sofisticirana aplikacija koja koristi izvore podataka same tvrtke te vanjskih servisa kako bi korisniku na dnevnoj bazi dala informaciju o optimalnim cijenama za ostvarenje planiranih rezultata u hotelskoj industriji
  • BI kao dio billing sustava (Mario Jurić) - u kompleksnim sustavima izračun cijene usluge koju je potrebno fakturirati kupcima analitička rješenja postala su neizostavan alat
  • Planiranje u doba Corone - Kraš (Mirjana Grubišić i Vlatko Krišto) - aplikacija planiranja ne samo da je zamijenila vječno prisutan Excel već je unaprijedila i ubrzala poslovne procese planiranja
  • SQream in action (David Akka) - analitička baza koja koristi GPU nije samo tehnološki novitet već i alat kojim se radikalno mijenjaju poslovni rezultati
  • IBM AI and computer vision on iOS and iPadOS  - umjetna inteligencija i umjetni vid nalaze svoje brojne primjene i u industrijskoj proizvodnji.


Sama online konferencija namijenjena je direktorima, voditeljima financija i kontrolinga, menadžerima prodaje, marketinga, kontrole kvalitete, nabave, proizvodnje, analitičarima, planerima i IT stručnjacima. Trajanje prezentacija predviđeno je oko 20 minuta, a između njih par minuta za pitanja posjetitelja.

Prijaviti se možete na ovom LINKU.

26. travanj 2024 05:36