Hrvatska
StoryEditor

Sinergija marketinga i prodaje za bolje poslovanje

03. Srpanj 2020.

Jedan od trendova koji se posljednjih godina pojavio i zaživio u mnogim tvrtkama je open space radni prostor koji omogućava bolju povezanost među kolegama, osjećaj zajedništva i jednostavniju suradnju. Budući da će, zahvaljujući novom normalnom, rad u povezanom, otvorenom prostoru potencijalno postati stvar prošlosti zašto umjesto toga ne bismo otvorili virtualni prostor uvođenjem centraliziranog sustava za cijelu tvrtku? Znamo li uopće kako prodaja koristi leadove koje marketing prikupi? Kako procijeniti učinkovitost marketinških kampanja u poboljšanju pipelinea i stvaranju prodajnih prilika?

Za dobro korisničko iskustvo važno je  kvalitetno pratiti cjelokupan customer journey, odnosno cijelo iskustvo interakcije određenog klijenta s vašom tvrtkom, proizvodom ili uslugom - transakcija prilikom kupovine je samo vrh sante leda koja se sastoji od svih trenutaka prije i nakon kupovine. Ono što je pritom jednako važno je pretvoriti to u unificirani, pouzdani pregled pojedinog klijenta kojeg prodavači mogu koristiti za bolje vođenje procesa prodaje i prilagođavanje pristupa kreiranjem personaliziranih ponuda. Rješenja poput CRMa omogućuju cjelovit pogled na svakog klijenta, ali i nesmetanu suradnju između različitih odjela unutar tvrtke kao što su marketing i prodaja.

Upravo  zato tvrtka HSM informatika odlučila je na sljedećem webinaru pod nazivom Sinergija marketinga i prodaje za bolje poslovanje odgovoriti na pitanje kako marketinška automatizacija i CRM omogućuju povećanje produktivnosti prodaje, smanjenje marketinških troškova i ostvarenje zajedničkih ciljeva.

Prodajni i marketinški odjeli nisu i ne smiju biti izolirani otoci, već bi trebali surađivati na redovnoj bazi. Upravo zato sve više tvrtki traži načine kojima bi mogli poboljšati njihovu suradnju. Jedan od ključnih pokretača takve sinergije je tehnologija.

Filip Novak, Salesforce Territory Manager za našu regiju otvorit će temu i objasniti kako automatizacija marketinga može pomoći prodaji. Dejan Rogan, Senior Consultant HSM informatike s dugogodišnjim iskustvom reći će nam koliko za odjel prodaje znači dobra suradnja s odjelom marketinga i kako što efikasnije pratiti rezultate.    

Prijavite se za sudjelovanje na besplatnom webinaru 16. srpnja u 14 sati i podijelite s nama vaša pitanja, ideje i iskustva. Vidimo se!

20. travanj 2024 03:48