Hrvatska
StoryEditor

Splitski hotel Marvie Hotel & Health uveo plaćanje kriptovalutama

29. Ožujak 2021.
Hotel Marvie Split
Splitski hotel Marvie u suradnji s hrvatskim fintech startupom Electrocoin omogućio svojim gostima rezervaciju i plaćanje smještaja i drugih usluga putem kriptovaluta

Nakon što je sredinom veljače Marvie Hotel & Health uveo zanimljivu ponudu za digitalne nomade i mobilne radnike, omogućivši im dugoročni boravak - 28 dana ili duže - uz popust od 50% tijekom cijele godine, kao i korištenje vlastitog coworking prostora, sada nam stiže još jedna zanimljiva novost iz splitskog hotela. 

Naime, u suradnji s Electrocoinom, Marvie je odlučio uvesti mogućnost plaćanja kriptovalutama. Osim što s kriptovalutama od sada možete rezervirati i platiti hotelski smještaj u Splitu, uz pomoć elektroničkog platnog servisa za procesiranje kriptovaluta PayCek, u hotelu Marvie Hotel & Health ovom suvremenom metodom plaćanja možete platiti i kavu, ručak te wellness usluge, neovisno o tome jeste li gost hotela ili samo boravite u destinaciji. 

Marvie Hotel & Health među prvim je hotelima u Hrvatskoj koji se odlučio na ovaj potez, što ga stavlja uz sam bok svjetskih hotela i brendova koji su prihvatili ovu suvremenu metodu plaćanja, kao što su kanadski lanac hotela Sandman Hotels Group, švicarski luksuzni hotel Grand Hotel Dolder ili Japan Railways, najveći željeznički operator u Japanu. 

- Svakodnevno pratimo digitalne trendove jer želimo ići u korak s razvojem tehnologije te se kontinuirano prilagođavati zahtjevima naših gostiju. Brojni upiti koji su u posljednje vrijeme stizali na našu adresu odnosili su se upravo na mogućnost plaćanja alternativnim metodama, odnosno kriptovalutama, a što je samo pospješilo našu odluku. Naš je konačni cilj iskustvo boravka u hotelu Marvie podignuti na sasvim novu razinu - danas putem suvremene, brze i sigurne upotrebe kriptovaluta kao sredstva plaćanja, što je plod uspješne suradnje s Electrocoinom, jednim od vodećih hrvatskih financijskih startupa, koji se istakao kao predvodnik na domaćem tržištu kriptovaluta -  kazala je Diana Rubić, direktorica hotela Marvie Hotel & Health. 

Smještaj i ostale usluge u ovom splitskom hotelu moći ćete platiti putem PayCeka s čak šest vrsta kriptovaluta, među kojima su najpopularnije Bitcoin i Ethereum. Sam proces plaćanja je iznimno jednostavan, j edino što trebate imati je digitalni novčanik te poslati upit hotelu Marvie Hotel & Health putem njihove web stranice. Nakon što osoblje hotela zaprimi vaš zahtjev, u samo nekoliko koraka putem PayCek servisa vaša će rezervacija biti uspješno obavljena. 

- Zadovoljstvo nam je gledati kako se broj PayCek klijenata svakodnevno povećava, osobito kada se na listi pojave inovativni klijenti s jasnim poslovnim strategijama poput Hotela Marvie. Prepoznali su potencijal plaćanja kriptovalutama te time osigurali tržišnu i konkurentsku prednost posebice kada je riječ o turistima i stranim gostima - izjavio je CEO Electrocoina Nikola Škorić.

Za očekivati je da će zbog globalne pandemije privlačenje gostiju ove sezone biti poseban izazov, pogotovo ako uzmemo u obzir iznimno veliku konkurenciju. No, uvođenje mogućnosti plaćanja kriptovalutama, uz već spomenutu ponudu za digitalne nomade, čini Marvie Hotel & Health vrlo primamljivim izborom za sve one u potrazi za hotelskim smještajem koji udovoljava zahtjevima suvremenog gosta

20. travanj 2024 07:10