Hrvatska
StoryEditor

Srbijanski Delta Holding zainteresiran je za dijelove Agrokora i hotel Esplanade

17. Rujan 2019.
Delta Holding

Kada bi vlasnici zagrebačkog hotela Esplanade Oleander (austrijske tvrtke WSF Hotel i Crown-WSF) bili spremni prodati ga, srbijanska kompanija Delta Holding bila bi ga spremna kupiti. Delta Holding za naredne godine, naime, ima pripremljen  investicijski kapacitet od čak 600 milijuna eura, a zagrebački hotel joj je na meti već od ranije.  Delta Holding također je zainteresiran i za preuzimanje dijelova Agrokora, ali u kompaniji čekaju da se situacija do kraja raščisti.

Rečeno je to na konferenciji za novinare koje je čelništvo Delta Holdinga održalo danas u Zaječaru, gdje je i predstavljen kompanijin projekt 'Naše selo', pokrenut lani u dva sela na istoku Srbije.

Projekt se provodi kroz tri koraka: prvi je prenošenje znanja o modernoj poljoprivredi i edukacija seljaka kako da dostignu maksimalne prinose i profit. Drugi korak čine konkretna unapređenja na imanjima mještana koja podrazumijevaju investicije i promjenu načina rada. Investicije su olakšane kreditima Erste banke za koje kamatu plaća tvrtka Delta Agrar. Treći korak usmjeren je na unapređenje društvenog života kroz organiziranje kulturnih, sportskih te zabavnih sadržaja za djecu i odrasle mještane.

19. travanj 2024 08:17