Hrvatska
StoryEditor

Startup EazyOil pobjednik je hrvatskog PowerUp Challengea

22. Svibanj 2020.
Duje Roje

Najbolji EIT InnoEnergy Startup godine u Hrvatskoj je EazyOil, automatski sustav naplate za benzinske postaje koji radi preko očitanja registracijske oznake vozila. Pobijedio je u finalu šestog izdanja PowerUp Challengea na kojemu je sudjelovalo šest hrvatskih startupova. EazyOil predstavit će se na međunarodnom velikom finalu PowerUp Challengea, a odluka o vremenu i mjestu održavanja bit će donesena u narednim tjednima.

Natjecat će se za vrijedne novčane nagrade od 50.000, 10.000 ili 5.000 eura, dok će najboljem biti ponuđena i dodatna investicija EIT InnoEnergy, te nagrade partnera poput Amazon Web Servicesa, Revoluta ili SpeedUp Groupa. Ovo su natjecanje zajednički organizirali Invento Capital Partners, hrvatski EIT InnoEnergy HUB i EIT InnoEnergy kojima je HAMAG-BICRO bio partner natjecanja.

- Prijavili smo se na ovo natjecanje da naoštrimo vještine prezentiranja u suradnji s kvalitetnim mentorima. Nakon osvajanja prvog mjesta mogu samo reći hvala svim mentorima koji su nas dobro pripremili zadnja dva dana. Ostali stratupovi su isto bili odlični i želim im puno uspjeha u budućnosti. Pozivam sve da skinu aplikaciju EazyOil i isprobaju lagodno točenje goriva - kazao je Duje Roje predstavnik tima EazyOil.

image
Slaven Damjanović

O pobjedniku su odlučili članovi žirija Damir Sabol, investitor i serijski poduzetnik, Luka Abrus, suosnivač i direktor tvrtke Five, Vedran Blagus, investicijski menadžer u fondu South Central Ventures, i Michał Bajd, predstavnik InnoEnergy.

Nagradu publike osvojio je startup eAgrar, sustav koji omogućuje praćenje stanja poljoprivrednih usjeva temeljeno na IoT uređajima i naprednoj obradi podataka. Ovo su najtecanje zajednički organizirali Invento Capital Partners, hrvatski EIT InnoEnergy HUB i EIT InnoEnergy kojima je HAMAG-BICRO bio partner natjecanja.

- PowerUp! Challenge izvrsna je prilika za hrvatske startupove koji se žele predstaviti investitorima, a dobar primjer je i naš prošlogodišnji pobjednik hrvatskog finala AMPNet koji je osigurao investiciju od 150.000 eura – kazao je Dalibor Marijanović, osnivač Invento Capital Partners, hrvatskog EIT InnoEnergy HUB-a.

PowerUp! Challenge natjecanje organizira EIT InnoEnergy u 24 zemlje srednje i istočne Europe već šestu godinu zaredom, a ove godine se prijavilo ukupno 425 tvrtki u ranoj fazi razvoja. 

18. travanj 2024 22:08