Hrvatska
StoryEditor

Stigle 842 prijave na natječaj za ulaganja u digitalnu i zelenu tranziciju

09. Lipanj 2021.

Na javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju HAMAG-BICRO-u stigle su 842 prijave ukupne vrijednosti nešto veće od 2,5 milijarde kuna, a odabir i odluka o financiranju planirani su za studeni ove godine, doznaje se iz HAMAG-BICRO-a.

Riječ je o pozivu 'Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju' kojeg je HAMAG-BICRO objavio potkraj travnja i s rokom 31. svibnja za podnošenje prijava.

Cilj tog poziva je jačanje konkurentnosti i pomoć zbog pandemije mikro, malim i srednjim pouduzetnicima na domaćem i međunarodnim tržištima te priprema zelenog, digitalnog i otpornog oporavka gospodarstva kroz poticanje energetski učinkovite i/ili tehnološki napredne proizvodnje, kao i inovativnih poslovnih modela za razvoj novih kompetencija, povećanje proizvodnje i izvoza, očuvanja postojećih i poticanje stvaranja novih radnih mjesta.

Sredstva za tu namjenu, odnosno ukupna bespovratna sredstva u iznosu od 1,14 milijardi kuna su, kako kažu iz HAMAG-BICRO-a, osigurana u sklopu instrumenta konkurentnost i kohezija Europskog fonda za regionalni razvoj, pri čemu je minimalni iznos bespovratnih sredstava 500 tisuća kuna, a maksimalni 7,5 milijuna kuna.

- Završetak evaluacije pristiglih prijava na javni poziv planiran je za listopad, donošenje odluka o financiranju za studeni 2021., dok se potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava očekuje u siječnju 2022. - poručuju iz HAMAG-BICRO-a, zahvaljujući svima koji su se prijavili uz napomenu da za sve relevantne informacije prate njihove mrežne stranice na kojima je i obavijest o broju pristiglih prijava na taj poziv.

19. travanj 2024 18:38