06. prosinac 2019.

Stjepan Šafran proglašen najboljim poduzetnikom u Europi

Stjepan Šafran, osnivač Metal Producta   

Stjepan Šafran proglašen je europskim poduzetnikom godine (European Business Awards) u velikom finalu ovogodišnjih European Business Awards na ekskluzivnoj ceremoniji dodjele nagrada u Varšavi.

Suci su nagradili pojedinca koji pokazuje viziju, ustrajni pristup širenju poduzeća, stavljajući ih u središte poslovanja te identificira tržišne prilike, razumije ciljeve, formulira ideje i donosi odluke te je inspiracija drugima za postizanje većeg poslovnog uspjeha. Suci su u ocjenjivanju koristili sedam kriterija, a to su: vodstvo, stvarni fokus na kupce, motiviranje ljudi, kreativnost i inovacije, etičnost te rezultati i rast.

European Business Awards jedno je od najvećih i najdugovječnijih poslovnih natjecanja sa sjedištem u Londonu u Velikoj Britaniji. Više od 500 uspješnih poslovnih lidera iz cijele Europe okupilo se na dvodnevnom događaju, pod pokroviteljstvom RSM-a, s prisutnim političarima, ambasadorima i znanstvenicima kako bi proslavili izvanredan poslovni uspjeh Metal Producta i ostalih pobjednika u najvećem i najprestižnijem poslovnom natjecanju u Europi.

Stjepan Šafran proglašen je pobjednikom nakon završnog ocjenjivanja sudaca, a Metal Product odabran je među više od 150.000 poduzeća iz 33 zemlje koje su ušle u natjecanje. U rigoroznom ocjenjivanju neovisnih sudaca 2.753 tvrtke su u srpnju proglašene "Ones to Watch" (poduzeće na koje treba obratiti pozornost), a nakon daljnjeg detaljnog razmatranja u rujnu su 363 tvrtke proglašene nacionalnim pobjednicima.

-Ova prestižna europska nagrada kruna je moje 55-godišnje karijere uz podršku moje obitelji, vjernost mojih zaposlenika i povjerenje naših poslovnih partnera - rekao je Stjepan Šafran, osnivač Metal Producta, koji je nagradu primio zajedno s Barbarom Vuković, članicom Uprave zaduženom za financije i unukom gospodina Šafrana, te Igorom Vrdoljakom, izvršnim direktorom Metal Producta. Šafran završio je svoj govor pozivom svim prisutnim tvrtkama da dođu i investiraju u Hrvatsku, gdje će ih dočekati povoljno poslovno okruženje i gostoprimstvo.

Metal Product obiteljska je proizvodna tvrtka specijalizirana za obradu metala osnovana 1967. godine. Osnovna djelatnost je proizvodnja opreme za energetski sektor, ali proizvodi opremu i za druge industrije.

Međunarodno je orijentirano poduzeće s više od 80% prihoda od inozemnih partnera s kojima surađuje više od 25 godina. Tijekom proteklih 5 godina Metal Product je uložio značajna sredstva u širenje proizvodnih kapaciteta i uvođenje novih tehnologija. Ima 230 zaposlenika koji rade na dvije lokacije, u Odri kraj Zagreba i Brezničkom Humu kraj Novog Marofa.

-Metal Product postigao je zlatni standard za poslovnu izvrsnost osvajanjem ove nagrade. Oni su moćan primjer poslovanja, suočavanja sa izazovima iznimno konkurentnog svjetskog tržišta, postižući fenomenalan uspjeh i pozitivno doprinoseći svijetu u kojem živimo. Oni zaslužuju ovaj uspjeh i želimo im sve najbolje – rekao je Adrian Tripp, predsjednik Uprave European Business Awards.