Hrvatska
StoryEditor

Što je TeamUp ili hrvatski business Tinder za startupe

25. Lipanj 2021.
startup startupovi

U sklopu TeamUp projekta, Lean Startup Croatia razvio je istoimenu platformu koja omogućuje startup tvrtkama u ranoj fazi pronalazak suosnivača, partnera, mentora ili zaposlenika.

- S obzirom da smo uočili kako uobičajeni alati za pronalazak posla nisu prikladni za pronalazak ranih suradnika u startup tvrtkama jer često ne postoji osnova za zasnivanje radnog odnosa i formalizaciju takvih odnosa, odlučili smo stvoriti mjesto na kojem je to moguće - kažu Filip Stipančić i Miro Hegedić, osnivači platforme.

TeamUp platforma daje priliku za proširenje svog tima i da u svega nekoliko klikova i potpuno besplatno oglase poziciju koju nude. Ideja je da TeamUp platforma bude svojevrstan business tinder za sve startup entuzijaste!

Za početak potrebno je registrirati se, a zatim pratiti korake za objavu otvorene prilike. Koliko je proces objave otvorene pozicije jednostavan, dokazuje i ovaj kratki tutorial.

Snaga i sposobnost startup tima da realizira ideju i iznese projekt je iznimno značajna za poduzetnički uspjeh. Stoga smo ovim projektom htjeli stvoriti mogućnosti za predstavljanje prilika koje se nude u startup svijetu i na taj način intervenirati u ranu fazu razvoja tvrtke. Osim toga, jedan od ciljeva TeamUpa je i pozitivan utjecaj na startup ekosustav, odnosno povećanje broja startup timova u ekosustavu te povećanje kvalitete i kapaciteta postojećih timova - kažu osnivači i dodaju kako ovim aktivnostima  direktno doprinose razvoju startup ekosustava te da na taj način stvaraju novu generaciju startup poduzetnika.

Na platformi trenutno postoje nekolicina otvorenih pozicija poput marketinškog stručnjaka, prodajnog predstavnika, UX/UI stručnjaka, Rust developera i dr. na koje se svi zainteresirani mogu prijaviti te tako postati dio startup tima.

14. travanj 2024 08:04