Hrvatska
StoryEditor

STUDIO REVOLT - Najbržerastuća tvrtka završila u blokadi

21. Kolovoz 2021.
Zagrebtower, Radnička cesta

Najbržerastuća kompaniju u Europi, na Bliskom istoku i u Africi, hrvatski Studio Revolt, koji je sa 7060 kuna prihoda u 2019. godini u 2020. ostvario čak više od 739 milijuna kuna prihoda, što predstavlja rast od čak 11 milijuna posto (!), od svibnja je u blokadi.

Riječ je o jednoj od najtajnovitijih kompanija u Hrvatskoj, koja je osnovana početkom devedesetih u Dalmaciji, na poluotoku Pelješcu, a bavila se digitalnim dizajnom. Tijekom godina izmjenjivali su se vlasnici, članovi Uprave i prokuristi, a prema Sudskom registru, njihovo je prebivalište variralo od Dubrovnika, preko Mošćeničke Drage do Zagreba, e da bi prošle godine u vlasništvo ušao Wajid Ali Choudry, s prebivalištem u Sjevernoj Irskoj.

U lipnju, kad je već bila u blokadi, tvrtku je preuzeo stanoviti Nils Gunnar Nilsson, s prebivalištem u Rumunjskoj. Tako je barem navedeno u Sudskom registru. Inače, Studio Revolt je danas, ako je suditi prema njegovim web-stranicama, specijaliziran za nabavku IT opreme. Tko su mu klijenti i s kime rade, nigdje nije navedeno. Prema Poslovnoj Hrvatskoj, tvrtka registrirana u Zagrebu na Radničkoj cesti 80 (u Zagrebtoweru) prošle je godine imala svega jednoga zaposlenog. 

18. travanj 2024 13:17