Hrvatska
StoryEditor

Tehnološke tvrtke sve češće traže vještine i znanja povezana s blockchainom i kriptovalutama

26. Srpanj 2021.

Sve češće tehnološke tvrtke objavljuju oglase za posao u kojima traže vještine i znanja povezane s blockchainom i kriptovalutama. Svaka takva nova objava pokreće nalet glasina u kripto prostoru, pri čemu promatrači u industriji žele saznati jesu li mega korporacije poput Applea ili Facebooka spremne usvojiti kriptovalute u njihovo poslovanje.

Prošli tjedan to se dogodilo s Amazonom, koji je objavio oglas za posao voditelja digitalnih valuta i blockchain proizvoda kako bi stvorio podlogu za nove proizvode za plaćanje.

Naknadna izjava koju je glasnogovornik Amazona podijelio s medijima rasplamsala je plamen sugerirajući da najveći svjetski online trgovac aktivno razmišlja o omogućavanju plaćanja kriptovalutama.

- Inspirirani smo inovacijama koje se događaju u prostoru kriptovaluta i istražujemo kako bi to moglo izgledati na Amazonu. Vjerujemo da će budućnost biti izgrađena na novim tehnologijama koje omogućuju moderna, brza i jeftina plaćanja, te se nadamo da ćemo tu budućnost što prije približiti Amazon kupcima - stoji u priopćenju.

Istraživanje može značiti mnogo toga za veliku tvrtku s gotovo neograničenim resursima i tisućama zaposlenika. Konkretno, po objavi oglasa za voditelja digitalnih valuta i blockchain proizvoda, kandidati trebaju imati stručnost u kriptovalutama, digitalnim valutama središnje banke i distribuiranim zapisima što sugerira da Amazon ozbiljno razmatra možšto im kriptoe ponuditi.

Amazon je u prošlosti napravio inkrementalne korake u kripto prostor.  

Ranije ovog mjeseca, Amazon Web Services, podružnica tvrtke,objavila je oglas za voditelja proizvoda za svoj dugogodišnji Amazon Managed Blockchain, koji se brine o hostingu i hardveru za programere koji žele graditi u hyperledger fabricu ili ethereumu. Posebno, objava je ukazala na sklonost podnositeljima zahtjeva s decentraliziranim financijskim (DeFi) iskustvom, što sugerira da bi AWS mogao graditi nove mogućnosti za protokole koji koriste blockchain za ponudu financijskih proizvoda bez posrednika.

Amazonov Fintech tim za oglašavanje također je tražio višeg softverskog inženjera, dok radi na financijskoj knjizi, sustavima naplate i usklađivanja kako bi osigurao transparentnost podataka o transnacionalnim financijskim podacima.

18. travanj 2024 22:16