Hrvatska
StoryEditor

Top 15: Pogledajte koji su najbolji hrvatski softveraši

12. Travanj 2021.
Najbolji hrvatski softverašifoto Shutterstock

Američki The Manifest objavio je listu Top 50 softverskih tvrtki u Hrvatskoj koju predvodi Agency04, a slijede Serengeti te osječki Gauss Development. Saznajte tko se sve nalazi na tom popisu i čime se bave uspješni, ali nešto manje razvikani softveraši među prvih 15. 

Inače, The Manifest je sestrinska tvrtka globalne platforme za ocjenjivanje i recenziranje agencija Clutch, koja rangira kompanije temeljem tamo prikupljenih recenzija te po kriteriju zahtjevnosti usluga koje nude.

TOP 15 softverskih tvrtki 

1. Agency04

2. Serengeti

3. Gauss Development

4. Ingemark

5. Mono Software

6. Infinum

7. Q Agency

8. Ars Futura

9. Kodius

10. Daxima

11. Devot

12. Spyrosoft

13. Keeper Solutions

14. Machinery

15. IDE3

Prema The Manifestu 

Agency04, Serengeti, Gauss Development

Agency04 i Serengeti ne treba puno predstavljati, postalo je uobičajeno vidjeti ih na vrhu raznih prestižnih ljestvica, a vijesti o njihovim najnovijim pothvatima redovito objavljujemo. Tako da sigurno već znate kako je početkom travnja Serengeti lansirao svoj prvi proizvod Fiyu, kao i da je Agency04 početkom ožujka uslijed otvaranja ureda u Splitu krenuo u potragu za pedesetak developera i dizajnera.

- Trenutačno radimo veliku DevOps platformu za vrhunski scaleup iz Nizozemske ili, primjerice, Fantasy Football mobilnu aplikaciju s potencijalnom za partnerstvo s Bundesligom. Fokusi su nam mobilne i web aplikacije, ali i Internet Of Things (IoT) projekti. Neki od naših velikih klijenata su tvrtke poput Strabaga, Digital.ai, Atrify, StackState... – kazao je nedavno Liderovoj novinarki suvlasnik Agency04 Roko Roić.

Što se sve trenutno kuha u Gauss Developmentu, kojeg je 2012. osnovao Ivan Lozančić ne bismo s preciznošću mogli reći, ali ta je tvrtka specijalizirana za razvoj web stranica, softverskih rješenja, mobilnih aplikacija i igara, web trgovina, strateškog savjetovanja i dizajna korisničkog iskustva također stalan sudionik IT rang lista. Nova radna mjesta otvaraju iz mjeseca u mjesec, a jedan od projekata na kojem trenutno rade zajedno s osječkim FERIT-om je sustav koji će biti baza za razvoj tehnoloških rješenja za pametnu proizvodnju baziranu na internetu stvari i umjetnoj inteligenciji. U tom društvu tvrtki koje ne treba posebno predstavljati su i Q Agency, Infinum i Ars Futura.

Upoznajte ostale s liste!

Ingemark

Zagrebačka tvrtka osnovana 1990. na čelu s Viktorom Matićem fokusirana je na razvoj softvera po narudžbi i savjetovanje o poslovanju u cloudu. Orijentirani su na američko i europsko tržište. Usluge im uključuju UX i UI dizajn, testiranje, istraživanje, održavanje i Amazon Web Services. Neki od klijenata su im Hrvatski Telekom, Rimac Automobili, CloudSense, RoomOrders, Konzum Klik i Gencove.

Mono Software

Osječka tvrtka čiji je izvršni direktor Denis Sušac ove će godine postati punoljetna. Razvijaju softver po narudžbi, a njihov tim od 51 zaposlenika bavi se UX i UI dizajnom, razvojem mobilnih aplikacija i weba. Uglavnom rade s malim i srednjim tvrtkama u sektorima financija, zdravstva i nekretninske industrije. Neki od njihovih klijenata su Jobsboard, Jungle Juniors, Trackpro i MonoOPS.

Kodius

Osnovan 2016. zagrebački Kodius koji zapošljava osam ljudi i nudi usluge razvoja weba, razvoja softvera, web dizajna, kao i dizajna UX i UI, plasirao se među prvih deset sofverskih tvrtki u Hrvatskoj. Jedna od značajnijih suradnji te mlade hrvatske agencije koju vodi Krešimir Bojčić je s tvrtkom FlexCareers, čija platforma spaja talentirane majke s progresivnim poslodavcima koji nudi fleksibilne poslove.

Daxima

Satelitski ured u Zagrebu kalifornijske Daxime pruža usluge razvoja weba, softvera i mobilnih aplikacija za klijente diljem svijeta. Među njihovim klijentima su T-Mobile, Cisco Systems, Savi Technology, Berry Appleman & Leiden i Integral Group.

Devot

Martin Morava osnovao je zagrebačku softversku kompaniju Devot Solutions prije pet godina. Danas tvrtka nudi usluge razvoja weba i softvera, automatizacije procesa te savjetodavne usluge za IT strategije. Primarno rade s manjim i srednjim tvrtkama u području potrošačkih proizvoda, informacijske tehnologije i poslovnih usluga. Među klijentima su im Audi, Trainline, Auto Alliance i Pricerat.io.

SpyroSoft

Sjedište SpyroSofta je u poljskom Wroclawu, nastao je 2016. godine, a tim im se sastoji od 143 zaposlenika specijaliziranih za web dizajn i razvoj sofvera po narudžbi. Od 2019. djeluju i iz Zagreba gdje direktorsku funkciju obnaša Igor Korzinek. Fokus im je na poslovnim, automobilističkim i financijskim uslugama. Njihovi klijenti stoga uključuju tvrtke kao što je Deloitte, Trackman, Razer i Nuddge.

Keeper Solutions

Softverska agencija Keeper Solutions osnovana je prije deset godina u irskom Limericku, a Keeper Technologies u Hrvatskoj u Sudski registar upisano je 2015. Tvrtka je specijalizirana za razvoj softvera, savjetovanje o IT strategiji i razvojem mobilnih aplikacija za klijente iz područja financija, zdravstva i drugih. Među klijentima su im Fexco, AccountsIQ i NTT Data.

Machinery Agency

Zagrebačka agencija za dizajn i razvoj softvera Machinery osnovana je 2013. godine. Na čelu s Lorom Pleško agencija pruža usluge razvoja softvera, weba i CMS-a, UX i UI dizajna, mobilnih aplikacija. Neki od njihovih klijenata su Toptal LLC, Meeteor LLC, Living Scriptures Inc i Animafest.

IDE3

IT tvrtka IDE3 osnovana je u Zagrebu 2008. godine, a prema podacima s njihove stranice u 2021. imaju više od 200 klijenata, 15 zaposlenih stručnjaka i više od 150 projekata. Usluge koje nude usključuju razvoj softvera po narudžbi te savjetovanje o IT strategiji. Klijenti su im Kaufland, Horwath HTL, Crowe, Amaris Consulting i Yammat FM.

Cijelu The Manifestovu listu potražite ovdje.

18. travanj 2024 10:59