Hrvatska
StoryEditor

Transformirajte i digitalizirajte svoje procese potpisivanja dokumenata

04. Lipanj 2020.
hsm info

Situacija u kojoj smo se nedavno našli mnogim je tvrtkama ukazala na to kako pristup radu može biti potpuno drugačiji. Rad od kuće brzo je prihvaćen i ispostavio se vrlo produktivnim, a velik dio birokratskih procesa sada se može obaviti online, odnosno digitalno.

Jedan od primjera je i digitalno potpisivanje dokumenata, koje bi prema dosadašnjim istraživanjima, zajedno s automatizacijom razmjene dokumenata, moglo osloboditi i do 30 posto radnog vremena djelatnika. Budući da skraćuje proces potpisivanja s nekoliko dana na svega nekoliko sati, ovakvo se rješenje pokazalo iznimno praktičnim i korisnim pa se zato očekuje da će ostati uobičajena praksa i nakon primjene socijalnog distanciranja.

Tržišni lider u tom području svakako je Adobe Sign, vodeći sustav elektroničkih potpisa, s preko 6 milijardi transakcija e-potpisa godišnje. Pomoću njega moguće je kreirati i slati obrasce, ugovore i sporazume na  potpisivanje, te ih potpisati u bilo kojem trenu i s bilo kojeg uređaja.

Praćenje i upravljanje dokumentima omogućeno je u stvarnom vremenu, što znači da dobivate obavijesti o tome kada je netko otvorio dokument, potpisao ga ili ga zadao vama na potpis. Za interne procese omogućeno je i samo odobravanje formalnih dokumenata kod kojih potpis nije nužan.

Osim toga, ovo rješenje uvelike može pomoću u automatizaciji poslovnih procesa zahvaljujući omogućenom slanju više personaliziranih verzija pojedinačnog dokumenta ili ugovora većem broju primatelja, u samo nekoliko klikova. Moguće ga je integrirati i u već postojeće aplikacije koje tvrtka već koristi kao što su alati za kolaboraciju, CRM sustavi i slično.

Adobe Sign sukladan je EU i globalnim propisima za e-potpis, te zadovoljava širok raspon pravnih zahtjeva. Posebno je važno istaknuti  kako je Sign sukladan eIDAS i GDPR uredbama za e-poslovanje i e-commerce transakcije.

Za sve one kojima bi u poslovanju pomogao ovakav sustav HSM informatika odlučila je održati besplatan webinar na temu korištenja Adobe Sign rješenja pod nazivom “Transformirajte i digitalizirajte svoje procese potpisivanja dokumenata”. Slaven Stojanović, Head of Sales u HSM informatici, objasnit će kako  Adobe Sign svima unutar tvrtke olakšava slanje dokumenata na e-potpis, uz samo nekoliko klikova i praćenje stanja u stvarnom vremenu. Paula Stražičić, Consultant u HSM informatici zainteresirane će upoznati pobliže sa samim sustavom i na primjerima pokazati koliko je cijeli proces elektroničkog potpisivanja jednostavan i pristupačan. A za kraj, Matija Osrečak iz odvjetničkog ureda Dominković & Osrečak riješit će nedoumice vezane za pravne zahtjeve i propise vezane za e-potpise.

Webinar će se održati 17. lipnja u 14 sati, a koliko vas zanima više o njemu ili se želite prijaviti to možete učiniti ovdje.

19. travanj 2024 09:53