Hrvatska
StoryEditor

Trebate uslugu stručnjaka koji štiti IT sustav vaše kompanije 24 sata dnevno 365 dana? Predstavljamo 30SEC.

10. Studeni 2020.
combis 30SEC

Na online press konferenciji 'Želite li biti sigurni u virtualnom svijetu' Combis, regionalni sistem integrator, danas je predstavio centar kompetencija za cyber sigurnost i novi brend 30SEC. Tom prigodom Goran Car, glavni direktor Combisa, izjavio je da je ovo samo novi korak u evoluciji usluga tvrtke koja ove godine obilježava trideset godina postojanja.

- Mijenjamo način na koji tvrtke mogu pristupiti sigurnosti, a 30SEC obuhvaća kompletnu uslugu. Više ne pričamo o pokrivanju ovog ili onog dijela sigurnosti, već o objedinjenoj usluzi koja pokriva svaki aspekt - kazao je ističući da su kompanije u Hrvatskoj i regiji opuštene po pitanju sigurnosti i reagiraju tek kad se hakerski napad dogodi.

- Sigurnost je više kao maraton, ne možete reći riješio sam problem nego morate uvijek biti korak ispred hakera. Pogledamo li to na primjeru digitalne transformacije, sigurnost mora biti integralni dio svakog poslovanja i rješenja. Zbog toga, umjesto da imamo set produkata i kompetencija, želimo pružiti kompletnu uslugu i kompletno rješenje – kazao je Car. Combis je ekspertizu u području sigurnosti ojačao velikim ulaganjem u sigurnosni operativni centar kojeg čine vrhunski stručnjaci, ciljano educirani za svaki pojedini segment sigurnosti.

Prema riječim Domagoja Pehara, direktora Sektora za IP komunikacije i sigurnost u Combisu, 30SEC obuhvaća kompletnu brigu o sigurnosnoj opremi, stručnjake koji obavljaju kontinuirani nadzor i alarmiraju o potencijalnim prijetnjama, sve kroz kvalitetno uspostavljane procese komunikacije.

- Prednost Combisa je što potrebnu tehnologiju i know-how može prilagoditi svim potrebama i željama unutar bilo kojeg radnog okruženja – rekao je Pehar te pohvalio Combisov security tim u kojemu je šesnaest profesionalaca. Naglasio je kako je 30SEC set usluga na jednom mjestu za koje korisnik plaća fiksni mjesečni račun, a dobiva vrhunske usluge stručnjaka koji štite IT sustav kompanije 24 sata dnevno 365 dana. Na predstavljanju novog tech aduta Combisa, bilo je riječi i o cyber security trendovima te važnosti edukacije, posebice od strane kompanija koje se bave IT sigurnošću. O tome je govorila Maja Markulin Klarić, direktorica Odjela digitalnih inovacija u Combisu.

- Pitanje IT sigurnosti sve je više u fokusu. Razvoj tehnologije, promjene poslovnih navika, ali i epidemiološka situacija koju hakeri jako dobro koriste, stvaraju brojne sigurnosne izazove koji u budućnosti mogu samo dodatno rasti. Od iznimne je važnosti što više govoriti te educirati o sigurnosti. Premda su naša rješenja namijenjena tvrtkama, u fokusu komunikacije je krajnji korisnik, njegovo znanje i osjećaj za sigurnost – kazala je Markulin Klarić, ističući da je naziv novoga Combisova brenda 30SEC odabran prema podatku da se u svijetu svakih 30 sekundi dogodi jedan hakerski napad što pokazuje koliko je sigurnost IT sustava kompanija ugrožena.

20. travanj 2024 00:26