Hrvatska
StoryEditor

Turizam: Američki mediji Hrvatsku opisuju kao ‘mediteranski hot spot koji oduzima dah‘

08. Srpanj 2020.

The New York Times uvrstio je Hrvatsku na popis otvorenih zemalja za građane SAD-a, kao jednu od rijetkih takvih zemalja na Mediteranu, izvijestili su u srijedu iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Prenoseći tu informaciju od direktorice HTZ-ovog predstavništva u New Yorku Ine Rodin, iz HTZ-a napominju važnost tog renomiranog američkog dnevnog lista iznoseći podatak da samo njegove web stranice mjesečno posjećuje više od 400 milijuna čitatelja.

U članku s nazivom "Američki sam građanin, gdje u svijetu mogu putovati?", Hrvatska je u The New York Timesu istaknuta kao jedna od rijetkih zemalja na Mediteranu trenutno otvorenih za Amerikance, koji u zemlju mogu nesmetano ući uz predočenje rezervacije o smještaju.

- Svaka pozitivna objava u renomiranim i pouzdanim medijima ili izvorima poput The New York Timesa povećava vidljivost Hrvatske na turističkoj karti svijeta. Važno je da američki putnici i svi ostali s udaljenih tržišta znaju da smo otvorena i sigurna destinacija, u kojoj se turistički promet odvija uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera i protokola - komentar je direktora HTZ-a Kristjana Staničića.

Iz HTZ-a navode i da je američki news portal The Daily Best, koji bilježi više od 35 milijuna mjesečnih posjeta, objavio članak u kojemu Hrvatsku predstavlja kao "mediteranski hot spot koji oduzima dah" i koja je otvorena za dolazak američkih građana.

Iako Hrvatska, kao i druge zemlje Mediterana, a i šire iz svijeta, na turističkom tržištu SAD-a trenutno nema neku potražnju, jer se i oni bore s pandemijom covid19 i tek sada polako kreću s otvaranjima, ovakve vijesti iz HTZ-a ocjenjuju iznimno važnim, jer pokazuju da to tržište prepoznaje Hrvatsku za mogućnosti turizma i u novim okolnostima. To, kako kažu, daje nadu da će turisti iz SAD-a ponovo početi dolaziti u Hrvatsku kada bude krenuo avio promet prema Europi, koji je za sada još sporadičan i otežan.

18. travanj 2024 00:03