Hrvatska
StoryEditor

Tvrtka Citus nagrađen na međunarodnoj izložbi inovacija

21. Prosinac 2020.

Dva najveća priznanja, Zlatnu medalju i posebnu nagradu Platinum Award, osvojila je hrvatska tvrtka Citus na međunarodnoj izložbi inovacija INOVA 2020 za rješenje Bookmedia. Bookmedia je globalna multimedijska platforma namijenjena izdavačima knjiga. Omogućava potpuno novi doživljaj i interakciju između knjige i čovjeka na način da tradicionalno iskustvo čitanja knjige obogaćuje i proširuje s implementacijom različitih multimedijalnih elemenata. Uz pomoć pametnog telefona ili tableta koji se usmjeri prema predmetu/slici u knjizi na ekranu prikazuje se multimedijski sadržaj tog predmeta/slike: zvuk i/ili video materijal i/ili slika i/ili tekst i/ili poveznica na sadržaj itd.

Glavna prednost ove inovacije, koja podržava proširenu stvarnost (AR) je u njezinom potencijalu tj. potencijalu platforme koja je trenutačno jedinstvena jer nije vezana samo za jednu knjigu, nego se može primjenjivati na različite knjige/naslove i to, i na postojeća i na nova izdanja. Sukladno tome nema potrebe za promjenom dizajna knjige ili tiskanja posebnog izdanja jer je rješenje upotrebljivo na sve knjige/naslove. Primjenjivost ovog rješenja je u raznim industrijama: obrazovanje, zdravstvo, turizam, zabava, maloprodaja, marketing... Rješenje je dostupno na iOS i Android platformama, a arhitektura je bazirana u računalnom oblaku. Rješenje Bookmedia kreirano je u partnerstvu tvrtki Citus i Felix Liber.

- Fantastičan je osjećaj osvojiti ovakva dva priznanja u velikoj i jakoj konkurenciji. Veselje je tim veće jer je ovo bilo i prvo predstavljanje rješenja Bookmedia. Ovo je lijep završetak izuzetno izazovne 2020. godine – rekao je izjavio Tomislav Bronzin vlasnik Citusa.

- Zahvaljujemo se organizatorima i međunarodnom žiriju koji je prepoznao kvalitete i potencijal naše platforme Bookmedia. Kako trenutačno radimo na plasmanu platforme Bookmedia na europsko tržište, ovakva nagrada nam predstavlja izniman poticaj, a nadamo se da će i naši budući poslovni partneri prepoznati potencijal digitalne transformacije koju pruža Bookmedia - izjavio je Leonardo Marušić vlasnik tvrtke Felix Liber osnovane krajem 2017. godine koja se bavi izdavanjem i distribucijom knjiga na domaćem tržištu.

INOVA je druga najstarija međunarodna izložba inovacija na svijetu s 44-godišnjom tradicijom okupljanja svih dostignuća hrvatskog inovatorstva. INOVA 2020 je pod pokroviteljstvom svjetske organizacije WIIPA, a ove je godine zbog pandemije po prvi puta održana online. Unatoč tome okupila je 420 izlagača iz 20 država iz cijeloga svijeta.

 

26. travanj 2024 19:17