18. listopad 2021.

Tvrtke i karijere: Braća Pivac pripojila Vajdu, Zagorka iz Bedekovčine u predstečaju, direkor Uriha nakon 20 godina postao ‘v.d.‘…

Zvonko Jakuš

    foto Zagorje.com

MESNOJ INDUSTRIJI BRAĆA PIVAC pripojena je tvrtka VAJDA iz Čakovca, koja je u vlasništvu vrgoračke obitelji od 2015.

Otvoren je predstečajni postupak za ZAGORKU iz Bedekovčine. Tvornica glinenih i šamotnih proizvoda u vlasništvu Zvonka Jakuša (koji je i direktor) ima oko 45 milijuna kuna dugova, od čega na razlučne vjerovnike otpada 7,7 milijuna. U predloženoj nagodbi dobavljačima je predloženo da otpišu 70 posto od 37,4 milijuna kuna potraživanja, a ostatak bi im bio isplaćen, nakon godine počeka, u sljedećih pet godina. Najveći vjerovnici su ZAGORKA KERAMIKA, koja uopće ne iskazuje prihode, a 2018. osnovao ju je ZAGORKIN prokurist Miro Jakuš (12,9 milijuna kuna), te JEDINSTVO KRAPINA (8,6 milijuna) i GRADSKA PLINARA KRAPINA (6,8 milijuna).

Dosadašnji ravnatelj ustanove URIHO Josip Držaić imenovan je vršiteljem dužnosti ravnatelja. Na čelu je ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u vlasništvu Grada Zagreba od 2000. godine.

Božidar Ožanić nije više suvlasnik ni prokurist GORANA iz Delnica.

Prokura u YACHT CENTRU BAOTIĆ dodijeljena je Domeniku Mikasu i Danijeli Novak, koja je i nova prokuristica u NAUTIČKOM CENTRU TROGIR.

Marko Prosinečki nije više prokurist u TIM-COLORU iz Zagreba.

Zoran Svetec novi je direktor varaždinske ČISTOĆE umjesto Davora Skroze, koji je bio na čelu tvrtke od osnivanja 2013., a sad je smijenjen nakon manje od polovice petogodišnjega tekućeg mandata.

Tomislav Tabak novi je član dvočlane Uprave dubrovačke ČISTOĆE, pa je Marko Iveković imenovan predsjednikom Uprave.

Direktor IR-LUKSA iz Vukovara Hrvoje Ravnjak sad je jedini vlasnik tvrtke jer osnivač Ivan Ravnjak nije više suvlasnik.

Tvrtka EMMA SIGMA LTD registrirana na Cipru upisala se kao novi vlasnik SIGMA POSLOVODSTVA umjesto austrijskog NAUTICA POINTA.

Vjekoslav Karaba novi je član NO-a virovitičkoga vodoopskrbnog poduzeća VIRKOM umjesto Emila Turka.

Mate Čikeš nije više prokurist u tvrtki POINT SPLIT.

Trgovački sud u Varaždinu imenovao je Ivanu Horvat Jančec za privremenu upraviteljicu tvrtke JANČEC jer je vlasnik i direktor Mario Jančec poginuo u prometnoj nesreći.

Josip Družijanić novi je predsjednik NO-a DANUVIUS MARINE umjesto Győzőa Lantosa.

Zlatan Avar novi je član NO-a sanacijskog odlagališta PIŠKORNICA umjesto Andree Sever Cafuk.

Željan Horvat novi je član tročlane Uprave HOTELA MEDENA umjesto Petra Jurline.

Ante Martinić novi je, treći član Uprave ADNETA iz Zagreba.