Hrvatska
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Mađari izašli na jedan dan iz Pipunićevog biznisa s pršutom, vlasničke promjene u Bazzar.hr-u, BDO Croatiji i Inlux grupi…

16. Srpanj 2021.
Marko Pipunić

Mađarski KROFIN izašao je iz suvlasništva u tvrtkama SALAMI AUREA, COPADIO i PROSCIUTTO PANNONICO iz Čepina, pa je jedini vlasnik ostala kompanija ŽITO Marka Pipunića. Međutim, to je bio samo manevar za jedan dan. Kao suvlasnik se pridružila druga kompanija iz Kapošvara, KOMETA, koja upravlja jednim od najvećih mesoprerađivačkih kompleksa u Mađarskoj. Pri formalnom povratku kompanije Giacoma Pedranzinija u suvlasništvo, sve tri tvrtke povećale su temeljni kapital s minimalnih 20.000 kuna na 40.000 kuna.

Aleksandar Lončar pridružio se Tani Zimmermann i Viktoru Zimmermannu u vlasničkoj strukturi tvrtke PRATI ME iz Zagreba, koja stoji iza brzorastuće web shop platforme bazzar.hr.

Ivan Čajko, Vedrana Stipić, Vlatka Rukavina, Mario Filipović i Angelina Nižić pridružili su se BDO GRUPI kao suvlasnici BDO CROATIJE umjesto Ivana Štimca. No, Štimac je ostao prokurist, a i ostao je u vlasničkoj strukturi, jer je suvlasnik BDO GRUPE.

Željko Husnjak nije više suvlasnik i predsjednik Uprave INLUX GRUPE iz Zagreba. Dosadašnji član Uprave Jasmin Knežević sad je direktor i jedini vlasnik tvrtke koja se bavi trgovanjem rasvjetnim tijelima i elektromaterijalom.

Osnivaču JASIKE iz Lučkog (Zagreb) Ivanu Meštroviću kao suvlasnici su se pridružili Luiza Meštrović, Lucija Meštrović, Filip Meštrović i Vice Meštrović, koji je od siječnja zajedno s njim na direktorskoj poziciji.

Ivan Stupalo novi je član NO-a MERITUS PLUSA.

Norveška korporacija KONGSBERG postala je jedini vlasnik NAVIS CONSULTA iz Rijeke nakon što je preuzela manjinski udjel (25 posto) od Siniše Reljića. Za jedinog člana Uprave postavljen je Zlatko Ivančević umjesto Reljića, koji je tvrtku specijaliziranu za projektantske usluge u brodogradnji vodio punih 25 godina.   

Osnivač tvrtke AUTOPRIJEVOZNIK KLJAJIĆ Marijan Kljajić ponovno je preuzeo vlasništvo od Marija Kljajića, koji je bio vlasnik prethodne dvije i pol godine, a sad je napustio i direktorsku poziciju. Marijan Kljajić donedavno je bio prokurist, a na direktorsku se poziciju vratio početkom lipnja umjesto Ankice Kljajić.

Burak Baykan novi je član NO-a VILLE DUBROVNIK umjesto Özlema Kavasoğlua.

Domagoj Mikuš novi je direktor komunalnog poduzeća ZAPREŠIĆ umjesto Željka Majcena, koji je bio 14 godina na čelu tvrtke.

Ivani Vištici dodijeljena je prokura u LIGNUMU, koji je preselio sjedište iz Poličnika u Zadar.

Suvlasniku SIGURNE MREŽE iz Zagreba Danijelu Šurini dodijeljena je prokura.

Španjolska obiteljska kompanija YURRITA I SINOVI ušla je u suvlasništvo tvrtke OLASAGASTI iz Turjaka (Sinj). Sad je tvornica za preradu ribljih konzervi iz gospodarske zone Kukuzovac u dvostrukom španjolskom vlasništvu. Osnovao ju je Jon Olasagasti Goya, izdanak druge obitelji koja također proizvodi riblje konzerve u mjestu dvadesetak kilometara od YURRITE. On je došao u Hrvatsku prije osam godina u potrazi za kvalitetnim inćunima, upoznao buduću suprugu i ostao. Ulaskom YURRITE u upravljanju su mu se pridružili na direktorskim pozicijama Jorge Yurrita Aguirrezabala i Juan Jose Yurrita Orbegozo.

Ivani Blaško dodijeljena je prokura u tvrtki BLAŠKO, koja je u vlasništvu direktora Denisa Marinkovića.

23. travanj 2024 13:07