Hrvatska
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Neobične promjene u Pan-peku, Media polis u predstečaju, smjene u Huawei Technologiesu…

12. Listopad 2021.
Anita Bračun

PAN-PEKU je pripojena tvrtka FARUNO CEE HOLDING. Neobičnost je u tome što je ta tvrtka, dio poljskog fonda Enterprise Investors (EI), bila vlasnik PAN-PEKA. Zato je kao vlasnik PAN-PEKA upisana druga tvrtka s iste luksemburške adrese, AKVO CEE HOLDING. Iz kompanije potvrđuju da je riječ samo o administrativnim promjenama te da je krajnja vlasnička struktura ostala nepromijenjena.

Otvoren je predstečaj za zagrebačku marketinšku agenciju MEDIA POLIS Anite Bračun, kojoj je račun od 4. kolovoza u blokadi. Tvrtka je lani zbog covid-krize izgubila 65 posto prihoda, a nakon što je UNITED GROUP preuzeo TELE2 (današnji TELEMACH) ostala je bez tog, najvažnijega klijenta (koji je generirao 40 posto prihoda). Vjerovnicima koji potražuju malo više od milijun kuna predložen je otpis 60 posto od milijun kuna potraživanja, a ostatak bi im se isplatio nakon godine dana počeka u iduće četiri godine. Gotovo sva potraživanja otpadaju na INVENTU Anite Bračun (797 tisuća kuna) i ZAGREB REINVENT, koji je u vlasništvu bivšeg suvlasnika MEDIA POLISA, Anitinog supruga Brune Bračuna (264 tisuće kuna).

Jianhua Gan novi je predsjednik Uprave tvrtke HUAWEI TECHNOLOGIESA umjesto Jiana Lija. U Upravu su ušli Yongquan Zhang i Lei Zhang umjesto Gana Jianhue i Bo Yanga, a novi prokurist je Qiming Zhang umjesto Heng Zhanga.

Dubravko Hoić i Jasna Prapotnik izašli su iz vlasničke strukture COMPROM PLUSA, pa je sad CALZEDONIA ostala jedini vlasnik. Hoić (68) se povukao i s direktorske pozicije, kao što je učinio ranije u Calzedonijinim tvrtkama Ytresu, Ducalu i Intinovi. U Upravi COMPROM PLUSA Jasni Prapotnik kao direktori su se pridružili Tamara Prešnjak, Bruno Prapotnik i Alberto Damonti.

Đurđa Jakovljev i Janez Cerar novi su članovi Uprave BIOENA umjesto Tomislava Bokuna i pridružili su se u upravljanju predsjedniku Uprave Artemu Kazinu. Njih troje vlasnički su preuzeli tvrtku od BIOEN INVESTA, koji je u vlasništvu Cerara i Kazina.

Zvonimir Mikešić novi je predsjednik NO-a KOMUNALCA iz Slavonskog Broda umjesto Zdenka Marića, Ivana Mijić njegova je zamjenica umjesto Ivana Guberovca, a u NO su ušli i Dinko Kolundžić i Stribor Valenta umjesto Marija Rubila i Lidije Pačić.

Mersudin Zehić pridružio se Karlu Paveli kao suvlasnik splitskog TERMODINAMIKA ENGINEERINGA. Obojica su i direktori tvrtke.

Nenadu Vargi dodijeljena je prokura u CAR FLEET MANAGEMENTU iz Zagreba.

Blaško Kovačević nije više predsjednik Uprave obiteljske tvrtke PURIĆ. Trojica članova Uprave – Igor Purić, Silvio Purić i Domagoj Purić – promovirani su u direktore.

Filipu Erentu Ondrušeku opozvana je prokura u varaždinskom NTH MOBILEU.

Neil Rowland Popham nije više član Uprave OLIMPA iz Benkovca. Vlasniku tvrtke Hrvoju Petričiću u Upravi se pridružila Simona Petričić.

18. travanj 2024 14:23