Hrvatska
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Prvi BAT-ov menadžer otišao iz TDR-a, Mandarić osnovao Upravu u Manšpedu, novi vlasnici nadziru Keindla u Keindlu

21. Lipanj 2021.
Ram Addankifoto Ratko Mavar

Tamás József Nyaka novi je član Uprave TDR-a umjesto opozvanog Garyja Johna Noblea, a Luki Mladenoviću dodijeljena je prokura umjesto Gordane Hadžiabdić. Volkan Oruk novi je zamjenik predsjednika NO-a umjesto Ivana Vicentea Gomeza Gamboe, koji nije više u NO-u, kao ni Bernard Meyer i Ramakrishna Venkat Addanki. Addanki je nakon kupnje TDR-a od ADRISA bio prvi BAT-ov menadžer u Rovinju – najprije od 2015. do 2018. predsjednik Uprave, pa član Uprave i napokon član NO-a.

Suvlasnik i direktor MANŠPEDA Željko Mandarić preuzeo je poziciju predsjednika Uprave, u koju je ušao Tomislav Bagarić.

Donedavni vlasnik i dosadašnji direktor KEINDL SPORT TRGOVINE Kristijan Keindl postao je predsjednik Uprave, u koju je imenovan Dražen Lulić. Tvrtka je, nakon što ju je vlasnički preuzeo PROVECTUS CAPITAL PARTNERS s pomoću svog fonda razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund), dobila i NO u kojem su trojica partnera iz PCP-a. Predsjednik NO-a je Igor Čičak (predsjednik Uprave PCP-a), njegov zamjenik Marko Galić, a član je Ivan Dujmović.

Emil Mihalina novi je predsjednik NO-a tvrtke MEDORA HOTELI I LJETOVALIŠTA UMJESTO Tihomira Antunovića koji nije na toj funkciji od studenoga prošle godine, kad je imenovan direktorom.

Matija Fresl novi je prokurist u LOHMANN & RAUSCHERU IZ Zagreba umjesto Johannesa Schobera.

Dosadašnji član NO-a zanatske zadruge KUNA-GORA IZ Pregrade Oliver Antonić novi je predsjednik NO-a umjesto Ivana Pildeka, čije je mjesto u NO-u preuzeo Tomislav Pildek.

Vlasništvo tvrtke KRUNA 2011 iz Zagreba preuzela je izravno matična kompanija SLOWATCH od svoje tvrtke kćeri SBM2.

Suvlasnik KEMBICO PLASTA Branko Očak više nije direktor i preuzeo je prokuru. Na direktorskim pozicijama ostali su drugi suvlasnik Marko Blagović i Danijel Šverko. Vladimir Kršek više nije prokurist, a Lidija Mamić zadržala je prokuru.

Igor Čretni novi je predsjednik Uprave SPIROFLEXA IZ Ruščice (Klakar). Suvlasnica Blaga Čretni ušla je u Upravu, u kojoj je kao direktor ostao drugi suvlasnik Josip Čretni.

TRGOMETAL je preuzeo TM-AUTO od AUTOMEHANIKE Ivana Frljužeca. Tako je novi vlasnik CIAK TRUCK, odnosno CIAK GRUPA u većinskom vlasništvu Ivana i Ljilje Leko.

Suvlasnik i dosadašnji direktor ŠESTOG ČULA Igor Žutić povukao se na poziciju prokurista pa je sad Marija Prvonožec Žutić jedina direktorica tvrtke koja stoji iza lanca trgovina i servisa mobitela MOBY FREAK.

Nada Domljan pripojila je tvrtku GULIVER svojoj novoj tvrtki GULIVER PROJECTU.

Oleha Pivena Trgovački je sud imenovao privremenim upraviteljem tvrtke DP BRODOGRADNJA I SAVJETOVANJE umjesto dosadašnjeg direktora, vlasnika Jurija Pivena. Treba obavljati samo neodgodive poslove i pobrinuti se za imenovanje nove uprave.

Ivan Sesar vlasnički je preuzeo VETERINARSKU STANICU u Županji, koja je dosad imala 41 udjelničara. Među njima je bio i Mijo Fury, koji je ostao direktor.

Vlasnik ECOINE Jurica Mikulić vratio se na direktorsku poziciju, koju je samo na pet mjeseci prepustio Kolji Mikuliću.

Dosadašnji član NO-a IZGRADNJE iz Šibenika Igor Maly novi je direktor tvrtke umjesto vlasnika Blaža Marka Slavice, koji je preminuo 19. svibnja u 82. godini života.

Vlasnik KURBLE iz Dugog Sela Branko Hleb preuzeo je prokuru.

Vlasnik HODAKA iz Bjelovara Joso Hodak povukao se na poziciju prokurista i prepustio vođenje tvrtke Marku Hodaku.

Zaključen je skraćeni stečajni postupak za tvrtku VALI MODA iz Sesveta u vlasništvu Mirele Hyko zbog blokade računa od 80 tisuća kuna.

Vlasnik i direktor tvrtke JURAJ CENTAR iz Krapine Krešimir Hrestak dodijelio je prokuru Juraju Hrestaku.

20. travanj 2024 03:02