Hrvatska
StoryEditor

U 121 uredu Hrvatske pošte možete dobit bankarske usluge HPB-a

03. Prosinac 2020.
Marko Badurina i Ivan Čulo

Hrvatska poštanska banka (HPB) i Hrvatska pošta (HP) uvode bankarske usluge za poslovne subjekte u poštanske urede, priopćili su u četvrtak iz HPB-a. To će, kako se navodi, omogućiti bankarsko poslovanje poduzetnicima i lokalnoj upravi u mjestima gdje do sada nisu imali potrebne usluge.

Tako je na ukupno 121 lokaciji poštanskih ureda poslovnim korisnicima omogućeno otvaranje poslovnog računa HPB-a, obavljanje nacionalnog platnog prometa u kunama, ugovaranje internetskog i mobilnog bankarstva, depozita, kartica i ostalih bankarskih proizvoda i usluga.

Proširenjem suradnje na poslovne korisnike, stoji u priopćenju, nastavljena je realizacija projekta "Banka u pošti“, u sklopu kojeg je u prvoj fazi bio omogućen bankarski servis hrvatskim građanima pod istim uvjetima kao u poslovnicama HPB-a.

Posebna vrijednost cijelog projekta, navodi se,  pružanje je  bankarske usluge u najmanjim i najudaljenijim mjestima koja nemaju pristup financijskim institucijama u vlastitoj sredini.

Taj projekt na hrvatskom financijskom tržištu od sad omogućava i poslovnim klijentima jednaku dostupnost i kvalitetu usluga te njihovo jednostavnije poslovanje. Uvođenju bankarske ponude u poštanske urede prethodile su opsežne pripreme koje uključuju edukaciju i specijalizaciju djelatnika radi pružanja kvalitetnog servisa klijentima, otkrivaju u HPB-u. Plan nastavka realizacije projekta HPB-a i HP-a uključit će sve lokacije u Hrvatskoj na kojima je potrebno pružiti bankarsku uslugu.

16. travanj 2024 09:03