Hrvatska
StoryEditor

Novi broj Lidera: O mjerama za pomoć poduzetnicima, predsjednicima poduzeća koji žele veće plaće i menadžerima koji žele biti poduzetnici...

11. Ožujak 2020.
Lider754 avijusa

U novom broju Lidera čitajte o 20 mjera kojima bi država mogla pomoći poduzetnicima. Nikakve mjere još nisu poduzete, a ako država i banke ne donesu odgovarajuće mjere, gospodarske posljedice koronavirusa mogle bi biti i dalje rastrošna država sa stabilnim financijskim sustavom i s bankama koje plivaju u novcu ali s nestabilnim, nelikvidnim i na koljena bačenim ostatkom privatnog sektora. Goran Litvan pozabavio se mjerama koje još nisu donesene.

Ksenija Puškarić pisala je o javnim poduzećima u kojima predsjednici uprava žele veće plaće. Trenutačno su im plaće limitirane na 20.588 kuna, a oni bi taj limit htjeli ukinuti. Nekima nikad dosta.

Vanja Figenwald razgovarao je s mađarskim ministrom vanjskih poslova i vanjske trgovine Péterom Szijjártóm, Željka Laslavić s Berislavom Horvatom, partnerom u Ey Hrvatska, dok se Edis Felić bavio kompanijom PIK Rijeka.

Temu tjedna piše Kata Pranić koja saznaje kako se dogodio veliki zaokret među menadžerima koji to više ne žele biti, već se žele pretvoriti u poduzetnike, a Vedran Harča donosi reportažu iz Amazinge, najveće igraonice u Hrvatskoj.  

27. travanj 2024 03:04