Hrvatska
StoryEditor

U novom broju čitajte o iznajmljivačkoj naciji i inovacijama u doba korone

10. Prosinac 2020.

Pod udarom mahnitog širenja privatnog smještaja cijela obala postala je velika rentijerska i apartmanska zona, a ista poslovna logika sada se pomalo prelijeva i na poljoprivredu u kojoj je danas isplativije iznajmiti ili zakupiti zemljište nego ga kupiti, pa i obrađivati. A tko bi krivo sve te iznajmljivače, kada svi vole onu poznatu 'još što volim ovaj režim, para ide a ja ležim'. Hrvatska je rentijerska nacija iz najmanje četiriju razloga koja ćete saznati u ovotjednoj temi tjedna koju je napisala Željka Laslavić.

Zašto trgovački centri kao i ugostiteljski objekti nisu leglo ili žarište zaraze objasnio je u intervjuu Denis Čupić, upravitelj Westgatea trgovačkog centra Kseniji Puškarić. Ne postoji ni jedan evidentirani slučaj žarišta zaraze u trgovini ili trgovačkim centrima, ali istodobno postoji više dokaza o lancu zaraza u proizvodnim pogonima prerađivačke industrije na sjeveru zemlje, kazao je u intervjuu između ostalog Čupić.

Zbog ograničenja broja osoba koje se mogu okupiti na jednome mjestu trebalo je tradicionalnim prosinačkim domjencima osmisliti alternativnu ponudu koja istodobno zadovoljava stroge epidemiološke mjere. I tako su 'caterinzi' svoje konobare pretvorili u dostavljače i počeli dostavljati hranu za virtualne domjenke. Novo normalno kako ga nazivaju izrodilo je u ovu inovaciju o kojoj piše Kata Pranić.

Uz mnoštvo tema očekuje vas i intervju s direktoricom produkcijske kuće 4Film, zatim izvještaj s konferencije Žene u biznisu, Hrvatski SWOT te tema o televizijskim konkurentima.

19. travanj 2024 04:03