Hrvatska
StoryEditor

U novom broju Lidera čitajte što raste, a što pada u Hrvatskoj te što se prodaje i kupuje u zalagaonicama

05. Ožujak 2020.
Liter 753

Što u Hrvatskoj raste, a što pada, tema je broja u novom Lideru. Tradicionalne su kompanije prošlu godinu završile s konzervativnim rastom, otprilike oko postotka kojim je rastao i BDP, a Nanobit je zabilježio rast od impresivnih 50 posto te je 2019. završio s prihodom od 220 milijuna kuna. Industrijska je proizvodnja lani porasla jedva 0,5 posto, ali izvoz robe u tim je okolnostima iznenadio rastom od 5,7 posto. Građevinski sektor u cjelini raste, ali Ingra i Tehnika su 'u banani'. Raste i internetski promet, ali HT je godinu završio s padom prihoda. Kavka je situacija u ostalim sektorima i velikim kompanijama saznala je Ksenija Puškarić.

Vedran Harča donosi zanimljivu priču o svijetu zalagaonica. I ne, ne priča o popularnoj seriji Pawn Shop, već o hrvatskim zalagaonicama kojih već sada ima dvadesetak. Što Hrvati najviše kupuju, a što prodaju?  Kakve se sve stvari i predmeti mogu u njima pronaći, saznat ćete u novom Lideru.

Također, očekuju vas i dva odlična intervjua. Direktor Totalne televizije Ino Cippico pričao je s Matildom Bačelić, dok je Nikolina Oršulić 'privela' Nikolausa Summera, stručnjaka iz bečke agencije Smart City.

U Tehnopolisu čitajte o genetički modificiranim kukcima koji siju strah po ekosustavu. Sve o njima saznao je Aleksandar Tešić.

No, ni to nije sve, uz Lider dolazi i prilog T.I.M.E. u kojemu vas očekuju priče o privatnim 5G mrežama i mobilnim trendovima te prilog Programi vjernosti i robne marke u kojem možete saznati kojih će deset potrošačkih trendova obilježiti ovu 2020. godinu. 

21. travanj 2024 09:27