Hrvatska
StoryEditor

U novom broju saznajte je li vrijeme za investicije ili treba čekati bolja vremena

07. Listopad 2021.

Ulagati ili ne ulagati, to je pitanje. Parafraza je to slavne Hamletove dvojbe. I zaista, kako čujemo ovih dana od poduzetnika s kojima smo razgovarali, neki ne žele obustaviti investicije, a pogotovo ne žele odustati od njih, ali ima i onih koji su za sada povukli ručnu. I ne samo naši sugovornici, kažu nam oni – ima još poduzetnika koji su privremeno odustali od investiranja ili razmišljaju o tome. Rast cijena različitih materijala upućuje da su cijene na svjetskom tržištu dosegnule vrhunac što svaki prije započeti investicijski projekt trenutačno poskupljuje u dvoznamenkastim postocima. U temi jedna Edis Felić saznaje je li vrijeme za ulaganje ili ipak treba pričekati bolja vremena.

Situacija je sada takva da skladišta treba puniti zalihama, ali većina tvrtki, posebno malih i srednjih, nema za to dovoljno vlastitih novčanih rezervi. Banke su uvele programe dodatne likvidnosti za pogođene industrije za koje treba pribaviti HABOR-ovo ili HAMAG-ovo jamstvo. No 'individualni pristup svakom klijentu' ne znači da takav kredit svaki klijent može i dobiti. O obrtnom kapitalu piše Gordana Gelenčer.

Željko Batistić, potpredsjednik za tehnologiju i jedan od vodećih ljudi United Grupe, vrstan je telekomunikacijski stručnjak koji je 23-godišnje iskustvo stjecao u Ericssonu, B.netu, a zadnjih 10 godina u United Grupi, inicijalno kao predsjednik Uprave Telemacha BiH, a zadnjih pet godina na današnjoj poziciji. Za Lider je u intervjuu Matildi Bačelić govorio o ambicioznim planovima United Grupe na hrvatskom tržištu, na kojem vlada praktički duopol HT-a i A1.

Uz novi broj Lidera stiže i prilog Lider trend, ali i specijalni prilog Agencijsko bilo na čak 60 stranica koje donosi pregršt priča iz svijeta marketinških agencija i priču o stvaranju prvog Liderovog NFT-a.

19. travanj 2024 10:25