Hrvatska
StoryEditor

U novom broju saznajte kako zaraditi na kriptovalutama, jesu li građevinari spremni za obnovu nakon potresa...

07. Siječanj 2021.

Kriptovalute su po prirodi visokorizičan instrument ulaganja kojima je volatilnost, odnosno pad i rast, svakodnevna pojava. No cijena jednog bitcoina potkraj prošle godine postigla je 28 tisuća dolara, što je dovoljan izazov ulagačima da se okrenu takvim valutama. Jozo Knez u temi tjedna predstavlja sedam načina na koje možete zaraditi na kriptovalutama.

Čak i oni koji nisu gledali snimke posljedica od potresa na Banovini, mogli su osjetiti svu dubinu tragedije koja je snašla tamošnje ljude kao što smo to mi osjetili razgovarajući s građevinskim poduzetnicima. Šok, tuga, očaj tijekom razgovora miješali su se s odlučnošću da sve prebrode i počnu graditi i život i zgrade iznova. Jesu li domaći građevinari zaista spremni za brzu obnovu saznaje Edis Felić.

Uslužne ekonomije opet su izrazito loše podnijele zaustavljanje svijeta uslijed pandemije, a mnoge su zemlje uvidjele stratešku važnost vlastite proizvodnje u ovakvim situacijama. Većina suvremenih gospodarstava ističe proizvodnju kao temelj svog razvoja u desetljeću pred nama. Zašto je industrijska proizvodnja definitivno opet 'in' otkriva Vanja Figenwald.

Grad postaje zaista pametan kad su prostorno integrirani svi ključni aspekti – od društveno-kulturnih programa do tehničkih aspekata poput energetike, ICT-a i digitalnih platformi koje nude unapređivanje urbanog iskustva. Kako da pametni gradovi ne ostanu trendovska floskula saznajte u tekstu Nikoline Oršulić.

U novom broju Lidera čeka vas i razgovor s Davidom Plantom i Tomom O'Hara iz Garden Breweryja, intervju s Milanom Vrdoljakom, vlasnikom i predsjednikom Uprave Ricarda mnoge druge zanimljive teme.

26. travanj 2024 11:04