Hrvatska
StoryEditor

Ukinuta odluka o obaveznoj pauzi u radu djelatnosti trgovine

08. Lipanj 2020.
foto Dražen Lapić

Nacionalni stožer civilne zaštite u nedjelju je ukinuo odluku o obaveznoj pauzi u radu trgovina  radi dezinfekcije prostora, za prodavaonice koje rade dvokratno, a preporuka je da se trgovine nastavljaju redovito čištiti i  dezinficirati u skladu s uputama HZJZ-a.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je danas, nastavno na povoljnu epidemiološku situaciju, donio Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, priopćeno je. 

Ukinuta je obvezna pauza od sat vremena između dvije smjene radi izmjene radnika i čišćenja i dezinfekcije prostora za prodavaonice koje rade dvokratno.

Naravno, to ne znači da čišćenje i dezinfekcija prostora prodavaonica više nisu potrebni, već je preporuka Stožera da se redovito provode čišćenje i dezinfekcija prostora prodavaonica, sukladno preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), naveli su iz Stožera.

U Hrvatskoj je od početka epidemije ukupno potvrđenih 2.247 oboljelih, a oporavljenih 2.126 osoba. Umrle su 104 osobe, stoji u izvještaju.Dosad je testirano ukupno 68.740 osoba, a u posljednja 24 sata njih 226. Iz Nacionalnog stožera podsjećaju da se zbog razvoja povoljne epidemiološke situacije nastavilo s ublažavanjem mjera.

15. travanj 2024 00:27