Hrvatska
StoryEditor

Upravljaju s 20 milijardi eura imovine i dolaze u Hrvatsku

20. Rujan 2019.
Zvonimir Marić, Generali investments

Na hrvatskom fondovskom tržištu objavio se novi globalni igrač - Generali Investments. Društvo za upravljanje fondovima KD Locusta Fondovi pridružila se Generali Grupi u veljači i u tom okviru će nastaviti pružati usluge upravljanja imovinom i ulaganja pod novim korporativnim identitetom.

U skladu sa svojom strategijom i vizijom razvoja - Generali 2021. u srednjoj i istočnoj Europi, Generali je značajno povećao svoju prisutnost u regiji 2018. godine, nakon što je potpisao ugovor sa slovenskom financijskom korporacijom KD Group za stjecanje cjelokupnog vlasništva KD Skladi i osiguranja Adriatic Slovenica. Transakcije su završene početkom ove godine, nakon što je u veljači pribavljeno odobrenje nadležnih nadzornih tijela. 

Generali grupa

Generali Grupa je jedan od najvećih svjetskih pružatelja usluga osiguranja i upravljanja imovinom. Osnovana je 1831. godine, prisutna u 50 zemalja svijeta, s ukupnim premijskim prihodom većim od 66 milijardi eura u 2018. godini. S gotovo 71.000 zaposlenih i 61 milijun kupaca, Grupa ima vodeću poziciju u Europi i sve veću prisutnost u Azije i Latinske Amerike.

Ime KD Locusta Fondovi službeno se promijenilo u Generali Investments, no ovdje nije riječ samo o promjeni imena. Uskoro će korporativni identitet KD Locusta Fondova biti kultni lav Svetog Marka, simbol Venecije i Generali Grupe. Društvo KD Locusta fondovi u Hrvatskoj upravlja s osam UCITS fondova i tri alternativna fonda, dok ukupna imovina pod upravljanjem iznosi oko 280 milijuna kuna.

- Postojeći asortiman proizvoda i usluga održat će se, ali će i proći proces rebrandinga i stalnog unapređenja, uključivši inovacije i najbolje prakse stečene bogatim međunarodnim iskustvom Generali Grupe. Postupak rebrandinga neće utjecati na naše klijente ili trenutne poslovne ugovore - kaže Zvonimir Marić, predsjednik Uprave KD Locusta fondova, budućeg Generali Investmentsa.

Generali CEE

U Austriji, srednjoj i istočnoj Europi i Rusiji, tj. 13 zemalja regije, Grupa djeluje preko regionalnog ureda Generali CEE kojem je sjedište u Pragu.

Generali Investments ima 488 milijardi eura imovine pod upravljanjem na globalnoj razini, te 20 milijardi eura imovine pod upravljanjem u zemljama Srednje i Istočne Europe, što ga čini jednim od najvećih društava za upravljanje imovinom u regiji CEE.

26. travanj 2024 08:01