15. studeni 2019.

Zagrebački velesajam: 42. Interliber - najomiljeniji sajam za sve generacije

42. Interliber na Zagrebačkom velesajmu   

Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet – Nelson Mandela

Zagrebački velesajam i ove godine u studenom postaje in mjesto u gradu. Najomiljeniji sajam za sve generacije INTERLIBER vratio se 12. studenog i traje do 17. studenog na radost svih knjigoljubaca.

Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj i platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare.

Više od 350 izlagača popunilo je knjigama najrazličitijih žanrova tri paviljona Zagrebačkog velesajma. Bogatu knjišku ponudu nadopunili su uvijek zanimljivi i raznovrsni sadržaji za sve uzraste, od predstavljanja novih knjiga, druženja i razgovora s književnicima, susreta nakladnika, knjižara i knjižničara, do književnih čitaonica i radionica, okruglih stolova, kvizova, dodjela književnih nagrada, aukcije starih i rijetkih knjiga...

O ozbiljnim književnim temama raspravlja se u Premium programu koji ugošćuje i inozemne pisce, a uređuju ga eminentni urednici hrvatske književne scene. Izložbeni prostor Ruske Federacije, koja se na Interliberu predstavlja i ove godine, hrvatskoj publici nudi široku paletu moderne ruske književnosti – od poezije do povijesnih djela i prijevoda.

Brojni naslovi svjetski poznatih bestselera i književne spisateljske zvijezde samo su 'mali komadić raja' koji se nudi na najboljem književnom sajmu u okruženju, a rado ga posjećuju i svoj interes i zadovoljstvo na njemu pronalaze jednako i djeca i poslovni ljudi i umirovljenici.

Velesajamska knjiška riznica zlata mjesto je susreta zaljubljenika u pisanu riječ. Ljubav prema knjizi podrazumijeva i potrebu za širenjem vidika. Izdvojena tema ovogodišnjeg Interlibera je ZNANJE I UČENJE, čemu su posvećeni dani petak i subota (15. i 16. studeni).

U Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma održava se Sajam hrvatskog obrazovanja, Sajam svjetskog obrazovanja i konferencija 'Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska', a predstavlja se više od 50 izlagača iz Hrvatske i svijeta. Na najvećem i najvažnijem sajmu knjiga u Hrvatskoj i mali i veliki, i školarci i poslovni ljudi, koji žele nastaviti svoje obrazovanje ili usavršiti svoje vještine, mogu pronaći najbolje programe obrazovanja, od osnovnih i srednjih škola, studiranja i jezičnih tečajeva, pomoći u učenju, do poslovnih edukacija, treninga, savjetovanja, stručnog usavršavanja i sl.   

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i gradonačelnika Grada Zagreba.

Više o sajmu možete pronaći na web stranici Zagrebačkog velesajma ili na službenoj facebook stranici na kojima se redovno ažuriraju sve novosti vezane uz Interliber.

Ulaz na Interliber je besplatan