Hrvatska
StoryEditor

Uz novi broj Lidera stiže prilog Graditeljstvo i nekretnine

20. Veljača 2020.
Prilog Graditeljstvo i nekretnine

Ovotjedni broj Lidera obogaćen je prilogom Graditeljstvo i nekretnine. U njemu je, među ostalim, Edis Felić istražio i saznao da su kupci stanova u Zagrebu pušteni s lanca. Naime, za najskuplje stanove u Zagrebu, čija vrijednost doseže do tri tisuće eura po kvadratu, postoje liste čekanja s više od četiristo zainteresiranih kupaca a da prva lopata još nije ni zabodena. Također, kupci su postali i nešto zahtjevniji pa traže zgrade izrađene od kvalitetnijih materijala nego li je to bilo prije desetak godina.

Ksenija Puškarić bavila se energetskom obnovom koja ide dalje. U Hrvatskoj se trenutno obnavlja 1400 bolnica, škola, vrtića i višestambenih zgrada. Obnovom je obuhvaćeno čak 16.000 kućanstava te 70.000 učenika i djece. Velik dio iznosa podmiruje se novcem iz fondova EU, dio je nacionalni novac, a dio korisnici moraju namaknuti sami. Kao što smo rekli, energetska obnova ide dalje, a uskoro počinju i pozivi za višestambene zgrade i obiteljske kuće.

Nikolina Oršulić saznala je zašto stare zgrade i novi materijali idu ruku pod ruku, Kata Pranić pisala je o stranim investitorima koji su navodno pozitivno diskriminirani dok se Vedran Harča bavio zasićenim tržištem loših ureda i poslovnih prostora.

19. travanj 2024 05:31