Hrvatska
StoryEditor

Uz novi Lider stižu prilozi Tehnopolis i Trend: Pametni gradovi i moderne žene božice

12. Ožujak 2020.
žena i pametni grad

U proširenom izdanju priloga Tehnopolis čitajte o pametnim gradovima u Hrvatskoj. Jesu li postali pametniji od ljudi? Tehnologija ide naprijed, a društvo kaska, stručnjaka ima, znanja ima, ali manjka umreženosti kako bi doista oživjele utopijske vizije gradova. Koliko ćemo još morati čekati sasvim pametan grad saznao je Aleksandar Tešić.

Kata Pranić piše o novim generacijama gradova koji se grade po Japanu, Kini i Indoneziji, a koji će služiti samo kao testni poligoni - bilo za bespilotne letjelice, automobile ili za testiranje novih tehnologija koje će u ovim gradovima premrežiti sve živo i neživo.

Tu su i dva intervjua, jedan s Darkom Kraljevićem, vlasnikom tvrtke Media King i Peterom Portheineom, programskim direktorom nizozemskog Smart Cities Brainporta s kojim je pričala Nikolina Oršulić.

image
Lider Trend
U prilogu Trend očekuju vas teme o modernim ženama – boginjama, koje je složila Sandra Babić. Tu je i zanimljiv nautički tekst o jedrenju na koje nikako ne smijete krenuti bez kompasa, a očekuje vas i jedan poslovni ručak kojega je pojela Andreja Bekavac iz Hrvatske Pošte i naša novinarka Ksenija Puškarić.

20. travanj 2024 11:04