Hrvatska
StoryEditor

[VIDEO] Mario Žižek: U Addiko banci ne namjeravamo se vratiti na staro

23. Lipanj 2021.
Mario Žižekfoto Ratko Mavar

Uspjeli smo u roku od deset dana premjestiti 95 posto kolega koji rade u uredu da rade od kuće, rekao je predsjednik Uprave Addiko banke Mario Žižek pojašnjavajući da se nakon nagle promjene modela rada u sustavu koji broji više od devet stotina zaposlenih ne namjeravaju vratiti na staro.

- Kombinacija rada od kuće i rada iz ureda zauvijek će ostati dio poslovne prakse Addiko banke - ustvrdio je Žižek nakon ekskluzivnog okruglog stola Kad tipično postane netipično - kako je lockdown otključao naš potencijal.

Zahvaljujući hibridnom obliku rada, Addiko banka je dio svojih poslovnih prostora vratila najmodavcu i time osigurala određene uštede. Dio tih sredstava uložili su u radne prostore u domovima zaposlenika kako bi im novo radno okružje bilo ugodnije. S druge strane, uložilo se mnogo i za očuvanje sigurnosti zaposlenika koji nisu napustili radna mjesta budući da su unatoč porastu korištenja digitalnih bankarskih usluga, poslovnice i dalje otvorene za građane. 

Kako su uspjeli da rad na daljinu doista 'radi' te kako je prelazak na nov način rada doživio prvi čovjek Addiko banke, pogledajte u videu:

Sadržaj nastao u suradnji s Adikko bankom

19. travanj 2024 13:33