Hrvatska
StoryEditor

[Video] Rimac pokazao kako napreduje izgradnja novog modernog kampusa

16. Studeni 2021.
Rimac Campus

Krajem kolovoza Mate Rimac je u Svetoj Nedjelji počeo izgradnju budućeg suvremenog globalnog sjedišta tvrtki Bugatti Rimac i Rimac Technology, vrijednog 200 milijuna eura, a sada je podijelio video o tome kako ti radovi napreduju.

Na stranicama tvrtke Rimac Automobili pišu da su opseg i ambicije novog kampusa golemi što ga čini jednim od najvećih kombiniranih R&D i proizvodnih pogona u Europi, ne samo u automobilskoj industriji.

- Služeći kao međunarodna istraživačka i razvojna i proizvodna baza tvrtke, novi vrhunski kompleks omogućit će tvrtki da se s prototipa i projekata manjeg opsega poveća na masovnu proizvodnju svojih visokoučinkovitih električnih pogona i sustava baterija za mnoge globalne automobilske tvrtke. Ujedno, kampus će služiti kao proizvodna baza za sve buduće Rimac modele i njihove ključne komponente, uključujući Rimac Neveru. Na izgrađenoj površini od 100.000 m2 i širem gradilištu od 200.000 m2, visokotehnološke inovacije ostaju u samoj srži poslovanja – dodaju iz tvrtke

Govoreći o projektu koji je bio dio njegove vizije prije 10 godina, osnivač i izvršni direktor Mate Rimac rekao je da je od početka postojanja tvrtke cilj bio izgradnja što boljeg radnog okruženja.

- Prirodnije je stvarati sjajne proizvode kada se nalazite u pravom okruženju. S Campusom želimo učiniti upravo to – stvoriti najbolje okruženje za rad i kreativnost, ali ne samo za naše zaposlenike. Ovo je mjesto gdje su kupci, studenti i šira javnost dobrodošli i pozvani da se druže s našim zaposlenicima. Također vodimo računa da objekt integriramo u prirodu i okolinu te da bude ugljično neutralan – rekao je Rimac i dodao da će Hrvatska uvijek biti dom tvrtke

S obzirom na brzu stopu rasta tvrtke, stranica je također napravljena na takav način da se s vremenom može proširivati, a da se i dalje neprimjetno uklapa u prirodno okruženje. Dugoročno gledano, nova će lokacija primiti više od 2500 zaposlenika i značajne proizvodne pogone – što je znatno više od trenutnog broja zaposlenih u tvrtki.

Naravno, u skladu s fokusom marke na upečatljiv dizajn, inovativnost i održivost, novi kompleks će sadržavati mnoge pametne i jedinstvene značajke. Među njima su urbana 'močvara' i livade, plus krovni vrt, VR-sobe i nekoliko tajnih projektnih soba. U novom kampusu također će se nalaziti vrhunski izložbeni prostor, muzej, plus bar i maloprodajni prostor.

Dizajniran da pruži idealno radno okruženje za svoju međunarodno raznoliku radnu snagu, Mate Rimac je osigurao da novi dom tvrtke utjelovljuje ne samo karakter brenda, već i karakter njegovih ljudi. Stoga su prostori u cijelom prostoru pročišćeni kako bi bili prijateljski raspoloženi, otvoreni i topli, s više od natruha uzbuđenja i intrige. Istodobno, u skladu s vodećim tehnološkim statusom tvrtke, bit će suvremen, ispunjen svjetlom i inspiriran svojim prirodnim okruženjem.

19. travanj 2024 23:39