Hrvatska
StoryEditor

[Video]: SUV izdanje Yarisa na domaćim cestama

19. Rujan 2021.

Toyotin novi model Yaris Cross napokon dolazi i na domaće tržište. To je SUV koji stiže kao dopuna gradskom Yarisu koji se već ustalio na našim cestama. Maleni gradski SUV praktičan je i kompaktan automobil sportskoga karaktera i zasigurno će biti prvi izbor za mnoge kupce, a nije naodmet ni to što je hibrid koji je nastao na platformi GA-B za male automobile.

Yaris Cross pokreće trocilindarski, 1,5-litreni motor Hybrid Dynamic Force koji stvara snagu od 116 KS (85 kW), a u ponudi je i Yaris Cross s 1,5-litrenim benzinskim motorom koji se temelji na istoj konstrukciji upotrijebljenoj u hibridnom sustavu te je uparen s CVT ili ručnim mjenjačem sa šest brzina.

Dizajn modela ističe njegovu robusnost, ali, tvrde u Toyoti, to ga ne sprječava da bude iznimno okretan i lako upravljiv na uskim gradskim cestama. Novi model dolazi s četiri razine opreme (Luna, Sol, Sport i Elegant), a hibridno izdanje nudi još i mogućnost paketa Adventure te Premiere Edition​. Yaris Cross stoji od 154.900 kuna, koliko ćete izdvojiti za osnovni model, pa do 240.900 kuna, kolika je cijena hibridne inačice s opremom Premiere

24. travanj 2024 19:29